Yandex Metrica

Evi ve arsası olanlar dikkat: Yüzde 61,5 zamlandı! Son gün 3O Kasım

Evi ve arsası olanlar dikkat: Yüzde 61,5 zamlandı! Son gün 3O Kasım

Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün 30 Kasım. Yeniden değerleme oranının belirlenmesiyle emlak vergisi 2023 yılı içinde yüzde 65,5 artacak. Emlak vergisini zamanında ödemeyenler faiziyle birlikte ödemek zorunda kalacak. Hatta yeniden değerleme oranına göre cezalarda da değişiklik olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre, yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak ilan edilirken 2023 yılından itibaren gayrimenkul sahiplerinin emlak vergilerine ve çevre temizlik vergilerine yansıyacak.

SGK'dan ölüm aylığı alanlara uyarı! Başvuru yapmayanlar ödemelerini alamayacak! SGK'dan ölüm aylığı alanlara uyarı! Başvuru yapmayanlar ödemelerini alamayacak! Haberi Görüntüle

TAPU HARCI YÜKSELECEK

Ayrıca yeni gayrimenkul alım satımlarında da tapu harcı yükselecek. İndirim içinse tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki kullanıp kullanmayacağına çevrildi.

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

EMLAK VERGİSİ YÜZDE 61,5 ORANINDA ZAMLI ÖDENECEK

Emlak vergisine esas arsa ve arazi birim değerleri dört yılda bir komisyonlarca belirleniyor. Ara yıllarda ise yeniden değerleme oranının yarısı oranında artırılıyor. Bu da emlak vergisinin yaklaşık yüzde 61,5 oranında zamlı olarak ödenecek. Örnekle 100 TL emlak vergisi ödeyen bir gayrimenkul sahibi 2023 yılındaki zam sonrası yaklaşık 161,5 TL ödeyecek.

Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008 ve sonrasına dikkat! Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ev, iş yeri, arsa, tarla, bağ, bahçe, yazlık ev gibi taşınmazı olanlar için Emlak Vergisi ödemeleri ikinci taksit döneminde ise sona yaklaşıldı. Süre 30 Kasım’da sona erecek. Geçen yıl gayrimenkul alanların bu yıl vergisini ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülkün ilk emlak vergisi ödemesi de 2023'te başlayacak.

Bilanço ağır: Tüm önlemlere rağmen 3 günde 838 kaza meydana geldi! Bilanço ağır: Tüm önlemlere rağmen 3 günde 838 kaza meydana... Haberi Görüntüle

GECİKME CEZASI DA OLACAK

Ancak muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahipleri Emlak Vergisi ödemek zorunda. Emlak Vergisi’nin ilk ve ikinci taksitini belirlenen süre içinde ödemek gerekiyor. Cezalarda ilan edilen yeniden değerleme oranları değiştirilemiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading