Yandex Metrica
SON DAKİKA
Evi olmayana 200 bin TL nakit desteği! Barınma yardımında geri ödemesiz kredi: Başvuru süreci resmen başladı

Evi olmayana 200 bin TL nakit desteği! Barınma yardımında geri ödemesiz kredi: Başvuru süreci resmen başladı

İstanbul, Antalya ve İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye genelinde ev fiyatları ile birlikte kiralar da çok arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düğmeye bastı. Bakanlık, evi olmayanlara 200 bin TL karşılıksız nakit desteği verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Ekonomi

20.02.2024, 11:33

Konut maliyetleri oldukça hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi olmayan vatandaşlara, geri ödemesiz 200 bin TL nakit desteği vereceğini açıkladı. 

TOKİ, alt gelir grupları için toplu konu inşa etmeye devam ediyor lakin arz talep ihtiyaçlarını karşılamıyor. Buda ev fiyatlarının katlanmasının önüne geçemiyor.

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Asgari ücrete zam gelecek... Haberi Görüntüle

KİRA FİYATLARI UÇTU

Ev fiyatları gibi ev kira fiyatları oldukça arttı. İstanbul’da Esenyurt ilçesinde 2+1 apartman dairesi kirası 10-12 bin TL’den başlarken, bu rakamlar Antalya merkezde 15-20 bin TL’den başlıyor. Ev kira artışlarına yüzde 25 sınırlama getirildi ve buna uymayan ev sahiplerine hapis cezası verilmesi öngörüyor ama buda kira fiyatlarının artmasını engelleyemiyor.

2024 emekli ikramiyesi Nisan'da mı verilecek? Emekli maaşı ilk ve... Haberi Görüntüle

AİLE BAKANLIĞI'NDAN YENİ ADIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’da bu konuda yeni bir adım attı ve evi olmayanlara 200.000 TL nakit desteği verileceğini açıkladı. Bu şekilde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kendileri prefabrik ev yapabilecek.

200.000 TL’lik barınma yardımı adı altında yapılacak bu geri ödemesiz kredi desteğinin başvurularının 5 Mayıs 2023 tarihi itibari ile başladığını belirten bakanlık, başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine yapılacağını belirtti.

Nakit yardımına ilişkin Aile Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamalarda şu bilgilere yer verildi:

   
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading