Yandex Metrica

Evi olan binlerce vatandaşa son uyarı! Son gün 31 Mayıs

Evi olan binlerce vatandaşa son uyarı! Son gün 31 Mayıs

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2022 yılı emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinin son gününün 31 Mayıs olduğunu duyurdu. İkinci taksit için ise verilen son gün 30 Kasım.

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

2022 yılı emlak vergisi birinci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Salı günü sonra eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. 

19 Nisan piyasalar haftayı nasıl kapattı: Altın, dolar, Euro fiyatlarında son durum ne? 19 Nisan piyasalar haftayı nasıl kapattı: Altın, dolar, Euro fiyatlarında... Haberi Görüntüle

BU YIL VERGİLERDE ARTIŞ YAŞANDI 

Konu ile alakalı açıklama yapan, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “2022-2025 yılları arasındaki emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınan arsa ve arazi metrekare birim değerlerinde bu yıl yüksek artışlar yaşandı. Örneğin Cihangir Caddesi rayiç değer 23 bin TL seviyesinden, 41 bin TL seviyesine yükseldi. Birçok ilçede yaşanan bu artışlar nedeniyle emlak vergisi bu sene cep yakacak” diye konuştu.

Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Halkbank'tan çocuklara 100 TL bayram harçlığı: 23 Nisan'da başvuran alabilecek! Haberi Görüntüle

ÖDEMELER BELEDİYELERE GİDİYOR 

Açıklamasına devam eden Özelmacıklı, "Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve varlığa dayalı bir vergi olan emlak vergisi ödemelerinde ilk taksit 31 Mayıs’ta son bulacak. Türkiye’de sahip olunan bina, daire ve araziler yüzde 0,1 ile yüzde 0,6 arasında değişen oranlarda emlak vergisine tabi oluyorlar. Vergi oranları arazilerde ve meskenlerde binde bir, diğer binalarda binde iki ve arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yüzde 100 artırımlı uygulanıyor. Ayrıca taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payı da vergi değerinin yüzde 10’u olarak uygulanmaya devam ediyor" sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading