Yandex Metrica
SON DAKİKA
Evi hasarlı olana tarihi müjde! Elektrik ve doğalgaz borcu olanları da ilgilendiriyor! Tüm borçlar sıfırlandı!

Evi hasarlı olana tarihi müjde! Elektrik ve doğalgaz borcu olanları da ilgilendiriyor! Tüm borçlar sıfırlandı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremlerde binlerce bina yıkıldı. Bölgede devletin yaraları sarmak için hummalı çalışması başladı. Diğer yandan, evinde ağır, orta ve az hasar olan vatandaşlara güzel haber geldi. Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlandı. Borçlar silinecek...

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi derinden yaraladı. Bu depremlerde 50 bini aşkın vatandaşımız yaşamını yitirirken, deprem bölgesinde binlerce bina yıkıldı. Binlerce bina yıkılmasa da ağır hasarlı oldu. Bu süreçte devlet yardımları da yoğun olarak bölgeye aktarıldı. OHAL kapsamında bir dizi karar alındı.

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emekliler bayram edecek: İşte en yüksek... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ BORÇLARI SİLİNECEK

Elektrik ve doğalgaz borcu olanları bir nebze de olsa rahatlatacak hamle geldi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile depremlerde konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş borçlarının silinmesi kararı alındı.

Öte yandan 6 Şubat'a kadar faturalandırılmış ancak tahsil edilmemiş borçları ile son sayaç okuma tarihinden 6 Şubat'a kadar olan borçlar silinecek. Ayrıca silinen fatura borçlarına yönelik açılmış dava veya icra takipleri sona erdi.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

FATURA ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tamamıyla Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat'tan sonraki faturaların ödemesi de 31 Mayıs'a kadar ertelendi. Bu faturalar Haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading