Yandex Metrica
SON DAKİKA
Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Maaşlar ne zaman yatırılıyor?

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Maaşlar ne zaman yatırılıyor?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi! Evde bakım maaşının durumu, e-Devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

Evde bakım maaşı bu yıl 3.336 TL'den 4.336 TL'ye yükseltildi. Evde engelli, hasta veya yaşlı yakınlarına bakanlar, maaşların hangi tarihlerde yatırılacağını merak ediyor. 

Ev sahibi olanlar dikkat! 5 Nisan'a kadar uzatıldı! Gelir beyannamesi... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAŞI NE ZAMAN YATIRILIYOR?

Evde bakım maaşları düzenli olarak her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılırken maaşların yatırılma tarihi illere göre değişiyır.  21 Mart 2023 itibariyla evde bakım maaşının yatırıldığı illerşöyle: İstanbul, İzmir, Tokat, Nevşehir, Bolu, Kocaeli, Sivas, Kayseri, Tekirdağ, Mersin, Kırşehir ,Antalya, Amasya, Kahramanmaraş, Sakarya, Isparta, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Bursa, Van ve Rize.

Dolar kuru yükseliş trendine devam ediyor! Dev bankadan çok konuşulacak... Haberi Görüntüle

NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı, Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla sorgulanıyorsa, SMS ile de sorgulama yapılabilir. "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS gönderilmesi durumunda 1 SMS ücreti kesiliyor.

2000-2008 arası SGK girişi olanlara müjde! Erken emeklilikte yeni düzenleme:... Haberi Görüntüle

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşına hak kazanabilmek için 3 şart gereklidir. Bunlar, gelir ve bakım ihtiyacı kriterleri, ağır engellilik. Başvuru için engelli bireyin ikamet ettiği yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru sonrasında ise engelli kişinin geliri de dahil olmak üzere hane halkı net geliri toplanır ve uygunluğu belirlemek için hane halkı üye sayısına bölünür.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading