Yandex Metrica

Ev sahiplerinin yeni tuzağı ortaya çıktı! Banka hesaplarını kapatıyorlar

Ev sahiplerinin yeni tuzağı ortaya çıktı! Banka hesaplarını kapatıyorlar

Kiracı ve mal sahibi arasındaki 'bozulan' ilişkiler her geçen gün farklı sorunları beraberinde getiriyor. Kiracıları evlerinden çıkarıp yüksek fiyata kiralamak isteyen bazı ev sahipleri “Kiram ödenmiyor” demek için kiranın ödendiği banka hesabını kapatmaya başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:56

Son aylarda oldukça sık yaşanan bu durum karşısında kiracıların kirayı ödemeye niyetli olduğunu kanıtlaması ve hukuki adımları atması gerekiyor.

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

KİRACI HİÇBİR ADIM ATMAZSA KUSURLU DURUMA DÜŞEBİLİR

Yani ev sahibinin hesabı kapatması durumunda kiracının mahkeme yoluyla ev sahibinden yeni banka hesabını talep etmesi gerekiyor. Kiracı hiçbir adım atmazsa kusurlu duruma düşebilir.

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç? 2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

KİRACI PTT YOLUYLA KİRA BEDELİNİ ÖDEYEBİLİR

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz ise böylesi bir durumda yapılması gereken yöntemlerden birinin Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) yoluyla ‘konutta ödemeli’ olarak kira bedelinin gönderilmesi olduğunu söyledi.

Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte kadınlara emeklilik rehberi... Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte... Haberi Görüntüle

'ÖDEME TAYİNİ YERİ İSTEMELİ'

Ancak Kiraz, mal sahibi eğer bu bedeli almaz ve bir aylık süre geçerse kiracının temerrüdü oluşacağına yani kişinin borçlanmış olacağına dikkat çekti:

Bu nedenle eğer ev sahibinin kötü niyetli bir şekilde kiracısını temerrüde düşürüp tahliye etmek istemesi için banka hesabını kapatmak istemesi halinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak ‘ödeme yeri tayini’ istenmeli ve kiralar mahkeme tarafından mal sahibi adına açılacak olan bu hesaba yatırılmalı.


Loading