Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev sahipleri sevinecek! Artık o ödemeyi devlet sizin yerinize yapacak: Cebinizden para çıkmayacak! İki katı ödemeyi yapmayacaksınız 

Ev sahipleri sevinecek! Artık o ödemeyi devlet sizin yerinize yapacak: Cebinizden para çıkmayacak! İki katı ödemeyi yapmayacaksınız 

Deprem sigortası yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları korurken ödenecek prim ödemelerinin artması da vatandaşların cebini zorluyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremin ardından yeniden gündeme gelen deprem sigortası için ev sahiplerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. DASK için teminat bedellerinin artması ile 100 metrekarelik bir konut için ödenen ortalama prim bugün 708 liraya kadar yükseliyor. 

DASK ödeme primlerinin artması durumu söz konusu olduğunda 1.416 lira prim ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yapılacak bir düzenleme ile bir yıl boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı primleri karşılayacak bu durum vatandaşların prim ödemesi noktasında rahatlamasını sağlayacak. 

En düşük emekli maaşı alanlara devlet yardımı! Karşılıksız ödeme için... Haberi Görüntüle

PRİM ÖDEMESİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

Deprem sigortası ödemek zorunda kalan vatandaşlar artması gündemde olan teminatlar için endişeli. Teminatların iki katına çıkması ile birlikte vatandaşın zorunlu deprem sigortasına ödeyeceği prim de doğal olarak artacak. Bugün 100 metrekare konut için ödenen ortalama prim 708 lira. Yani, 708 lira ödeyerek, DASK’tan 301 bin 600 lira teminat alıyorsunuz. Teminatlar iki katına çıkınca; 1.416 lira prim ödenerek, karşılığında 603 bin 200 lira teminat alınmış olacak. Yeni düzenleme yapıldığında aradaki bu prim farkı, bir yıl boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bir yıldan sonra vatandaş primin tamamını kendi ödemeye başlayacak.

Bu durum ne anlama geliyor? Birincisi, vatandaş, teminat arttı mı, artacak mı, ne zaman artacak diye düşünmeyecek; zeyilname peşinde koşmayacak. Yeni düzenleme yapıldığında DASK, zorunlu deprem sigortalı tüm konutların otomatik teminatlarını iki katına çıkaracak. Vatandaş, teminat artışı nedeniyle ekstra prim ödemeyecek, bir yıl boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı bunun yükünü üstlenecek. Böylece de Kahramanmaraş depremlerinde olduğu gibi vatandaş, ‘teminat artışından haberim yoktu, bana bilgi gelmedi’ demeyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading