Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev sahipleri dikkat! Tüm varlığınızı kaybedebilirsiniz! Sakın bunu yapmayın

Ev sahipleri dikkat! Tüm varlığınızı kaybedebilirsiniz! Sakın bunu yapmayın

Uzun zamandır devam eden en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Ev alıp satarken daha az tapu ödemek için evin ömaliyetini düşük gösterenler oldukça arttı.Bu konuyla ilgili ciddi yaptırmlar söz konusu hatta eviniz elinizden dahi alınabilir.

Ekonomi

11.02.2024, 14:25

Gayrimenkul alım satımlarında alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken en önemli maddelerden biri de rayiç bedel konusu. Rayiç bedel, bir gayrimenkulün piyasadaki alım satım bedelini ifade ediyor. Tapuda beyan edilen tutarın üzerinden ise yüzde 4 oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Satış işleminde daha az tapu harcı ödemek için bu bedel düşük gösterilebiliyor. Ancak bunu yapmanın bir çok cezası ve yaptırımı var. 

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi saat kaçta yatar? 2-3-4-5 Nisan... Haberi Görüntüle

En düşük emekli maaşı alanlara devlet yardımı! Karşılıksız ödeme için... Haberi Görüntüle

O TUTAR BEYAN EDİLMELİ

Bir taşınmazın satış işleminde tapuda beyan edilen satış tutarın yüzde 4’ü tapu harcı olarak ödeniyor. Aslında tapu işlemleri sırasında evin satışı hangi tutar üzerinden yapıldıysa o tutar beyan edilmeli.

Fed faiz indirimine karşı uyardı! Altın yönünü aşağı çevirdi! İşte... Haberi Görüntüle

EVİNİZ ELİNİZDEN ALINABİLİR

İşlemi yaparken daha az alım satım harcı ödemiş olursunuz, dolayısıyla o gün için karlı gibi görünen işlem sonradan başınıza olmadık işler açabilir. Hatta iş öyle bir hal alabilir ki sonunda eviniz bile elinizden gidebilir.

Aile Bakanlığı personel alımını duyurdu! KPSS'siz ve KPSS 60 puanıyla... Haberi Görüntüle

"BU KANGREN ÜZERİNDE CİDDİ ÇALIŞMAMIZ VAR"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tapuda konut rayiç bedellerinin düşük gösterilmesi konusunun Türkiye'nin kangren konularından olduğunu söylerek şunları dile getirmişti; "Konut fiyatlarının yükselmiş olması rayiç bedelleriyle gerçek fiyatlar arasındaki marjı çok genişletti. Bu konuda elimizde çok sağlam veriler var. Satıcı da alıcı da dikkat etsin. Bu kangrenin üzerinden gelecek çok ciddi bir çalışmamız var."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading