Yandex Metrica

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirinde beyan sınırı açıklandı! Son tarih 31 Mart

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirinde beyan sınırı açıklandı! Son tarih 31 Mart

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kira da dahil gelir vergisi beyanname verme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanma döneminin 31 Mart tarihinde sona ereceği açıklandı. 2 milyon ev sahibinin bu tarihe kadar beyanname vermesi gerekiyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

Ev sahiplerinin gelir vergisi ve kira gelirleri için beyan süreleri belli oldu. Gayrimenkul sahiplerinin 'kira gelir, emlak, değer artış kazancı, çevre temzilik vergisi' ni ödemesi gerekiyor.

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

GELİRİN 9 BİN 500 LİRASI İSTİSNA TUTULACAK

Geçen yıl elde edilen konut kira gelirlerinin 9 bin 500 lirası gelir vergisinden istisna tutulacak. Bu tutarı geçmeyen kira gelirlerinin beyanı gerekmiyor. İstisnayı aşan gelirini beyan etmeyen ya da eksik bildirenin bu hakkı ortadan kalkıyor.

TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor Haberi Görüntüle

2023 KONUT İSTİSNA TUTARI 21 BİN TL OLACAK

2023 yılı için geçerli olacak konut istisna tutarı da 21 lira olacak. İşyeri kira geliri için de beyanname sınırı yine her yıl yeniden belirleniyor. İş yeri kira geliri elde edenler için beyan sınırı 70 bin lira.

Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza kesmeyeceğiz! Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza... Haberi Görüntüle

İKİ TAKSİT HALİNDE ÖDÜYOR

Ev sahipleri kiradan elde ettiği geliri önce beyan ediyor daha sonra da Mart ve Temmuz'da iki taksit halinde ödüyor. Bir konuta birden fazla kişinin ortak olması halinde bu konuttan elde edilen kira geliri için her bir ortak söz konusu istisnadan ayrı ayrı yararlanabilir.

58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni düzenlemeler neler 2024? 58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni... Haberi Görüntüle

VARLIK BARIŞINDA SON GÜNLER

Gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışında ve içinde bulunan bazı varlıkları için 31 Mart'a kadar bildirim veya beyanda bulunarak Varlık Barışı uygulamasından yararlanabilecek.

Varlık Barışı ile gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılması ve bu varlıkların gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince kanuni defter kayıtlarına alınması amaçlanıyor.

Banka ve aracı kurumlara bildirilen yurt dışındaki varlıkların değeri üzerinden 1 Ocak-31 Mart 2023 döneminde yapılan bildirimler için yüzde 3 oranında hesaplanacak verginin, bildirim esnasında banka ve aracı kurumlara peşin olarak ödenmesi gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading