Ev sahibi ile kiracılar arasındaki en büyük sorunlardan biri de tahliye sorunu. Kiracılar evden çıkmak istemezken ev sahipleri kiracısımı evden çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Peki, bir kiracı yasal yollarla en kolay nasıl evden çıkarılır? İşte detaylar...
Şüphesiz ki kiracı ile ev sahibi arasında birçok sorun yaşanabiliyor. Kiranın ödeme günü, ödeme şekli, evin durumu gibi sorunlar iki taraf arasında sıklıkla anlaşmazlıklara neden olurken özellikle son zamanlarda artan kiralar nedeniyle kiracıların aynı evde kalmak istemesi ve evi tahliye etmemesi bir başka sorun olarak dikkat çekiyor.
O tarihte emekli olana piyango vuracak! Elini çabuk tutan yüzde...YASAL OLARAK NELER YAPILABİLİR?
İki tarafın da kendini haklı gördüğü böyle durumlar, problemin çözümünü zorlaştırıyor. Esasında kiracıyı hızlı bir şekilde tahliye etmenin yolu yok. Kira sözleşmesinin bitmiş olması bile tahliye sebepleri arasında yer almıyor. Peki, evini bir sebepten kullanmak isteyen ev sahibi yasal olarak ne yapmalı?
Ev sahipleri, kiracılarına 10+1 yılın sonunda tahliye davası açabiliyor. Bir diğer tahliye davası ise yüklümlü olunan yakınlar. Ev sahibi yükümlü olduğu yakınlarının ihtiyacını gerekçe göstererek de tahliye davası açabiliyor.
Kuruş kuruş hesaplandı: Emeklinin ocak 2025'de alacağı rakam ortaya çıktı:...TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ İŞE YARAR MI?
Tadilat ise bir başka sebep... ev sahibi, evinde yapmak istediği tadilat nedeniyle kiracısının tahliyesini taleo edebilir. Kiracıdan alınacak tahliye taahhütnamesi bunu mümkün kılacaktır.
Fakat ev sahibinin elini kolunu bağlayan bir neden var. O da kiracının kirasını düzenli ödemesi. Eğer kiracı kirasını düzenli ödemişse ve evi hasarsız, düzgün bir biçimde kullanmışsa ve ev sahibi az evvel sayılan sebeplerden birini gösteremiyorsa kiracı evde kalmaya devam edecektir. İki taraf için en iyi yol diyalog iklimini terk etmeden yasal sınırlar içinde kalmaktır.
Yorum Yaz