Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev sahibi milyonlarca vatandaşa son uyarı! O tarihi geçirenler fazladan binlerce lira ödeyecek

Ev sahibi milyonlarca vatandaşa son uyarı! O tarihi geçirenler fazladan binlerce lira ödeyecek

Tapu sahibi vatandaşları ilgilendiren bir uyarı yayınlandı. Tapu sahiplerinin ödemesi gereken Emlak Vergisi Kanunu kapsamında son tarih belli oldu. İşte detaylar...

Ekonomi

01.02.2024, 00:07

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında bütün tapu sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Peki tapu sahipleri ile ilgili açıklama nedir? Vergiler ile ilgili hangi düzenlemeler yapıldı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Paralar bugün hesaplara yatıyor! 4a, 4b, 4c'liye müjde geldi: Emekliler... Haberi Görüntüle

İKİ TAKSİT ŞEKLİNDE ÖDENEBİLİYOR 

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu çerçevesinde tapu sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisi ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre ülke içinde bina, arsa ve arazi sahipleri de vergi ödemek zorunda olacak. Taşınmaz sahibi olan insanlar belirlenen bazı şartlar dışında zorunlu olarak vergi ödemesi yapacak. Emlak vergisinin sene içinde düzenli olarak ödenmesi gerekiyor ancak yapılan düzenlemeyle birlikte sahiplere iki taksit şeklinde ödeme imkanı da sunuldu.

Son 24 saat kaldı! Uzmanlardan yatırımcılara uyarı: Elinde gram ve... Haberi Görüntüle

ÖDEME YAPMAYANLARA NE OLACAK? 

Sene içinde belediyelere ödenen emlak vergisi kişinin isteği doğrultusunda iki taksit halinde ödenebiliyor. Belediye tarafından düzenlenen beyannamenin ödeme yaparken doldurulması da zorunlu. İki taksit halinde ödeme yapacak olan vatandaşlar ilk taksitlerini Mart, Nisan, Mayıs aylarında yapabilecek. İkinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor.

Emlak vergisini düzenli olarak ödemeyen ve muaf olmayan kişiler haricinde tapu sahibi vatandaşlar ödemelerini yapmazsa 1.6 oranında faiz ödemek zorunda kalıyor.

Emekliler 2024 yılında rahatlıyor! Bakanlık emekliye özel indirimleri duyurdu! Gıda,... Haberi Görüntüle

KİMLER MUAF 

Yeni düzenleme sonrasında emlak vergisi ödemekten muaf tutulan tapu sahipleri şu şekilde belirlendi;

-Emekli maaşı dışında bir gelir olmaması,

-Şehit yakını ya da gazi olunması,

-Brüt 200 metrekareyi aşmamak şartıyla tek bir ev sahibi olunması. Bu şartları taşıyan tapu sahipleri taşınmazları hangi belediyeye bağlıysa oraya giderek başvuru yapıyor. Form doldurulması sonrasında başvurular alınacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading