Yandex Metrica

Ev hanımlarına müjde! Çalışmadan da emekli olmanın yöntemi belli oldu

Ev hanımlarına müjde! Çalışmadan da emekli olmanın yöntemi belli oldu

Milyonlarca çalışanın en büyük hayali emeklilik olurken ev hanımları da emeklilik imkanlarından yararlanmak için yeni yollar aramaya başladı. Ev hanımlarına da emeklilik fırsatı sunulurken bunun için ayda 1601 TL prim ödenmesi gerektiği belirtildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Milyonlarca vatandaş emekli olacağu günün hayali ile yaşarken halihazırda bir işte çalışmayanlar da emekli olmanın yollarını arıyor. 

Emekli olmak için aranan şartlardan ilki primlerin ödenmesi olurken isteğe bağlı sigorta sayesinde çalışmayanların da emekli olma şansı oluyor. 

İsteğe bağlı sigortayı başlatmak ise çok kolay. SGK'ya giderek dilekçe vermek yeterli olurken, 2008 sonrasında sigortalı olanlar 4B'li olanlar Bağ-Kur'lu olarak değerlendiriliyor. 

Ödenecek primler ise asgari ücretin yüzde 32'si olarak belirleniyor. Bu yıl için en düşük prim miktarı aylık 1601 TL olarak belirlendi. En çok ödenebilecek miktar ise bunun 7.5 katı olarak belirlenmiş durumda.

Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Haberi Görüntüle

ARANAN ŞARTLAR

-18 yaş üstü olmak.
-Kanunun 4. maddesinin birincı fıkrasının a bendi kapsamında sigortalı olarak çalışmakla birlikte, ay içinde 30 günden az çalışmak ya da tam gün çalışmamak. 
-Kendi sigortalılığı nedeniyle aylık bağlanmamış olmak.
-İsteğe bağlı sigorta giriş bildirgesiyle SGK'ya başvuruda bulunmak. 
-Her ay prim ödemek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading