Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev hanımlarına emeklilik geldi: Her ay düzenli maaş yatacak! Borçlanarak emekli olunacak, devlet borçları ödeyecek: İşte evde emekli olma şartları

Ev hanımlarına emeklilik geldi: Her ay düzenli maaş yatacak! Borçlanarak emekli olunacak, devlet borçları ödeyecek: İşte evde emekli olma şartları

Milyonlarca ev hanımı yerli petrol ve doğal gaz gelirleriyle kurulacak Aile ve Gençlik Bankası'nın sağlayacağı imkanlarla emekli olma hayaline kavuşuyor.

Ekonomi

07.03.2024, 12:59

Ev hanımlarına emeklilik desteği ile ilgili daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Milyonlarca ev hanımının emeklilik hakkıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Karadeniz Gazı ve diğer petrol gelirleriyle kurulacakç Aile ve Gençlik Bankası tarafından ev hanımlarına emeklilik desteği sağlanacağı belirtildi.

BAŞVURU DETAYLARI NELER?

Sayıları milyonları bulan ev hanımlarının emekli olabilmesinin yolunu açacak düzenlemeye ilişkin konuşan Bakan Bilgin: "Çok kolay bir süreç olacak. Ev hanımlarına emeklilik için başvuruda bulunacaklar. Primlerini ödedikleri takdirde devlet primin üçte birini karşılayacak. Bu şekilde hanımlara teşvik sağlamak amacıyla destek sunulacak. Kadınları teşvik etmek ve desteklemek için bir banka kurulacak. Gençlik ve aile ihtiyaçlarının karşılanması için bu banka faaliyet gösterecek. Kaynağı ise doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak." ifadelerine yer vermişti. 

Ev hanımlarının emekliliği ile ilgili merak edilen soruları cevaplandıran Bakan Bilgin "Peki, 60 yaşında olan bir ev hanımı nasıl emekli olacak?" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi "Bir borçlanma süresi olacak. Emeklilik için borçlanma yaparak ödemelerini gerçekleştirebilecek ve bu borçlanmayı devlet karşılayacak. Konu yasayla düzenlenecek ve Meclis açıldığında yasa geçmiş olacak."

Enerji gelirleriyle kurulması planlanan Aile ve Gençlik Bankası'nın sağlayacağı imkanlar ile ev hanımları emeklilik başvurusunda bulunabilecekler. Başvuruların başlamasının ardından yaş şartı olmaksızın tüm ev hanımları emeklilik için başvuruda bulunabilecek ve primlerini ödeyerek emekli olabilecekler. Başvuru şartlarıyla ilgili yapılan açıklamada, yaş şartının olmadığı ve sigorta girişinin olup olmamasının önemli olmadığı belirtildi. Bu düzenleme milyonlarca ev hanımı emekli olma imkanına kavuşacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading