Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev hanımlarına aylık ödeme resmen başladı! 1870 TL ödeme için başvurular e-Devlet'ten

Ev hanımlarına aylık ödeme resmen başladı! 1870 TL ödeme için başvurular e-Devlet'ten

Türkiye'de çalışmayan ya da daha önce hiç çalışmamış olan ev hanımları için devlet düğmeye bastı. Milyonlarca kadına aylık olarak ödeme yapılacak. Destek ödemesi sayesinde ev hanımlarının artık kendi maaşı olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 21:01

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ev hanımları için yapılacak ödemeler netlik kazandı. Asgari ücretin 7 bin 500 TL olması ile birlikte, çalışmayan ev hanımları için de ödemelere zam yapıldı.

Bakanlık milyonlarca kadın için hamlesini yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerle ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen 1870 TL’lik ödemelerin artık PTT üzerinden yapılacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre çalışmayan ev hanımlarına dul ve yetim aylığı olarak ödeme yapılıyor. Eşini kaybeden veya babası vefat eden kadınlar, düzenli ödemelerden faydalanabiliyor. Ödeme hakkındaki detaylar da açıklandı.

SGK uzmanı kulis bilgiyi paylaştı! Borcu olanlar milyonlarca kişiye müjde:... Haberi Görüntüle

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sigortalı olarak çalışan bir eşin vefat etmesi durumunda geride kalan eşe, çocuklarına ve varsa anne ve babasına maaş bağlanıyor. Yasalarda belirtilen kurallara göre, alınan son maaş miktarının %75’i eşe bağlanırken eş çalışıyorsa bu oran %50 olarak hesaplanmakta. İki veya daha fazla yetim çocuk bulunması durumunda eş için %50, yetim çocuklar için ise %25 oranında maaş bağlanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading