Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev almak için doğru zaman mı? Uzman ekonomistten şok uyarılar

Ev almak için doğru zaman mı? Uzman ekonomistten şok uyarılar

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut fiyatlarının likit sıkıntısına rağmen aşırı şiştiğine dikkat çekerek birikimlerini ev alarak değerlendirmek isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu.

Ekonomi

28.03.2024, 14:40

Uzman ekonomist Atilla Yeşilada birikimlerini konut satın alarak değerlendirmeyi düşününlere önemli uyarılarda bulundu. Yatırım amaçlı ev almanın en fazla bir iki ay daha cazip göründüğünü ancak daha sonra işlerin değişeceğini belirten Yeşilada, "Ev almak gibi bir zorunluluğu bulunmayanlar şu dönemde ev almasın. Bekleyin kardeşim" dedi. 

"Sebebi de çok basit" diyerek açıklamasına devam eden Atilla Yeşilada, Integral Forextv'nin Youtube kanalındaki yorumunda şunları söyledi:

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi saat kaçta yatar? 2-3-4-5 Nisan... Haberi Görüntüle

SİSTEMİN ÇÖKECEĞİ KESİNDİR

"Enflasyon en iyimser tahmine göre gelecek sene yüzde 30. Konut kredisi faizi bunun altında. Yani bu sistem yürümez ki. Ne zaman çöker? (Konut alım-satımında) Profesyoneller ne halt ederse etsin ama sistemin çökeceği kesin. Böyle durumlarda çok hızlı hareket edemeyenler trenden düşerler. Benim asıl derdim o insanlarla..."

Araba hayallerinize kavuşmak için son fırsat! Skoda Octavia 1.5 milyon... Haberi Görüntüle

KONUT FİYATLARI ÇOK ŞİŞTİ 

"Şu an ben ne yatırım için ne de içinde oturmak için ev almam. Çünkü bir yıl sonra, yani seçimleri kimin kazanacağı konusu da mühim değil, çünkü Sayın Erdoğan da kazansa o da ekonomi politikalarını değiştirecek, bu saadet zinciri sona erecek. Böyle durumlarda en az likiti olan ve (fiyat olarak) en fazla şişmiş olan piyasa Türkiye'de konut olarak görünüyor. Ciddi bir göçme yaşanacak."

Türkiye tarihinin en yükseği! Bakan Şimşek rekoru duyurdu: Spekülatif söylemler... Haberi Görüntüle

GIDADA SORUMLU FIRSATÇILAR

"Gıda fiyatlarının yükselmesinde suçun yüzde 75'i fırsatçılardan kaynaklanıyor. Bunlara mani olabilirsek biz enflasyonu da önleriz. İnşallah ölmeden muhalefetin de iktidara geldiğini görürüm de onlara da acımasızca, akbabalar gibi saldırırım. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak da ben Kılıçdaroğlu'nu öveceğim! Salak mıyım abi ben?" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading