Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev alacaklar için yeni düzenleme! Oranlar değişti, BDDK duyurdu

Ev alacaklar için yeni düzenleme! Oranlar değişti, BDDK duyurdu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu aldıkları kararla değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlara kredi imkanı sunulmayacak. 2-5 milyon TL arasındaki konutlarda ise yüzde 70 kredi imkanı sağlanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

BDDK tarafından alınan karara göre,1. ve 2. el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. BDDK, Finansal İstikrarın Güçlendirilmesine Yönelik Tedbirler bazında konut kredilerindeki kredi değer oranları, konutun birinci el ve ikinci olması, konut tutarı ve konutun bulunduğu enerji sınıfı açısından değiştirildi.

Emekli olmak isteyenler dikkat: Uzman isim madde madde açıkladı: İşte... Haberi Görüntüle

KONUT ALIMLARINDA KREDİLER FARKLILAŞIYOR

Bu bağlamda değeri 2 milyon TL altında 1. el konutlarda enerji sınıfı A ise değerin yüzde 90’ına, B ise yüzde 85’ine, diğer enerji sınıflarında yüzde 80’ine kadar kredi kullanma imkanı sağlanacak. Değeri 2-5 milyon TL arasında bulunan 1. el konutlarda enerji sınıfı A ise değerin yüzde 70’ine, B ise yüzde 65’ine, diğer ise yüzde 60’ına kadar kredi verilecek. Değeri 5-10 milyon TL arasında bulunan konutlara A ve B enerji sınıflarında en fazla 3 milyon 500 bin TL, diğer sınıflarda 3 milyon TL kredi alınabilecek. 1. el konutun değeri 10 milyon lirayı geçiyorsa enerji sınıfı fark etmeden kredi verilmeyecek.

2. el 500 bin liranın altında bulunan tüm konutlara yüzde 90’a kadar, 500 bin ile 2 milyon TL arasındakilerden A enerji sınıfındakilere yüzde 70, B sınıfında yüzde 65, diğerlerine yüzde 60’ına kadar kredi sağlanacak. 2. elde 2-5 milyon lira aralığında A enerji sınıfındakilere yüzde 50, B sınıfındakilere yüzde 45, diğerlerine yüzde 40’a kadar kredi verilecek. 5-10 milyon lira arasında bulunan 2. el konutlardan A ve B enerji sınıfındakilere en fazla 2 milyon 500 bin, diğerlerine en fazla 2 milyon lira kredi kullandırılabilecek. 2. elde 10 milyon lirayı geçen konutlar kredi kapsamı dışında kalacak.

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

DEĞİŞEN NE?

BDDK kararı öncesinde kredi tutarının konut değerine oranı; A sınıfı enerji belgeli konutlar için yüzde 90, B sınıfı olan konutlar için yüzde 85 ve diğer konutlar için yüzde 80 olarak kararlaştırılmıştı. Bunun dışında karar öncesinde konutun 1. el veya 2. el olması durumunda herhangi bir değişiklik bulunmuyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading