Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ev alacaklar dikkat! Ziraat Bankası konut kredisi detayları belli oldu! Ödemesi çok kolay

Ev alacaklar dikkat! Ziraat Bankası konut kredisi detayları belli oldu! Ödemesi çok kolay

Ziraat Bankası'nın konut kredisi maliyet hesaplamaları merak ediliyor. 120 ay vadeli 200 Bin TL konut kredisi için Ziraat Bankası müşterileri aylık ne kadar taksit ödemesi yapıyorlar?

Ekonomi

23.01.2024, 18:34

Emlak365'in haberine göre Ev satın almak isteyenler alabilecekleri finansman desteklerini araştırıyorlar. Son dönemlerde bankaların konut kredisi kampanyalarında oldukça farklı bir görüntü ortaya çıktı. Konut kredisi kampanyalarında kamu bankaları ile özel bankalar arasında çok ciddi farklar oluştu. Özel bankalardan konut kredisi kullanmanın oldukça yüklü maliyetler gerektirmesinden dolayı vatandaşlar ev satın alırken tercihlerini kamu bankalarından yana kullanıyorlar. Kamu bankalarından Ziraat Bankası'nın konut kredisi kampanyasının özellikleri nelerdir?

SPK'dan o iddialara ilişkin yalanlama: 'Gerçeği yansıtmamaktadır' Haberi Görüntüle

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZİ AYLIK YÜZDE KAÇ?

Konut kredisi kullanmak için Ziraat Bankası'nı tercih eden müşterilere çok cazip bir kredi faizi avantajı veriliyor. Bir süre önce hem inşaat sektörünü desteklemek hem de Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ayak uydurmak için kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim yolunu tercih etmişlerdi. Ziraat Bankası da düzenlediği sıfır konut kredisi kampanyasında aylık faiz oranını yzüde 1,20 seviyesine düşürmüştü. Şu anda konut kredisi için verilen en düşük faiz oranı olan bu faiz ile Ziraat Bankası konut kredisi vermeye devam ediyor.

Emekliye en yüksek promosyon veren bankalar hangileri? Bankalar ödeme miktarlarını... Haberi Görüntüle

KONUT KREDİSİ AZAMİ VADE SÜRESİ NE KADAR?

Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çekmek isteyenler kendilerine sağlanan azami vade süresini de merak ediyorlar. Buna göre müşteriler 120 aya kadar vade ile konut kredisi kullanabiliyorlar. Konut kredisi çekerek ev satın alan vatandaşlar bu kredi borcuyu 10 yıllık vadeye bölerek kolay bir şekilde ödeme gerçekleştirebiliyorlar. Böylelikle ev sahibi olmak kolaylaşmış oluyor.

Depoları fullemek için son 7 saat! Akaryakıt fiyatlarına çifte zam... Haberi Görüntüle

ZİRAAT BANKASI EN FAZLA NE KADAR KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Ziraat Bankası'nın konut kredisi miktarı olarak en fazla ne kadar finansman desteği sağladığı da merak ediliyor. Bu azami kredi vadesinin esasında bir sınırı bulunmuyor. ANcak verilebilecek kredi miktarı belirlenirken bazı hesaplamalar yapılıyor. Müşterinin satın almak istediği konutun ekspertiz değeri 500 Bin TL'nin altındaysa o ev için en fazla yüzde 90 oranında kredilendirme yapılıyor. Eğer konut kredisi çekilecek evin ekspertiz değeri 500 Bin TL'Nin üzerindeyse o zaman da yüzde 80 oranında kredilendirme yapılıyor.

Bitcoin'de yüksekliş devam edecek mi? Dev borsanın CEO'sundan flaş tahmin Haberi Görüntüle

200 BİN TL KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMA

Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çeken müşterilere aylık yüzde 1,20 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 200 Bin TL konut kredisi çeken müşterilerin aylık ödemeleri gereken taksit tutarı ise 3.153 TL olarak hesaplanıyor. Bu kredinin yıllık maliyeti ise yüzde 15 olarak açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading