Yandex Metrica
SON DAKİKA
Euro Bölgesi'nde ekonomik güven en düşük seviyede

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven en düşük seviyede

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven yüksek enflasyon ve enerji sıkıntılarının etkisiyle 2020'den beri en düşük seviyesine geriledi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:13

Euro Bölgesi'nde 7. ayda da düşüşünü sürdüren ekonomik güven endeksi Eylül'de 93,7 ile Kasım 2020'den beri en düşük seviyeye geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini endeksin 95 değerini alması yönündeydi.

Maaş ücretine göre promosyon ödemesi! 9.999 TL ve üzerinde emekli... Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ TÜKETİCİ GÜVENİNDE

Endekste hizmetten sanayiye kadar tüm kategorilerde düşüş görüldü. En büyük düşüş ise eksi 28,8 ile Tüketici Güveninde meydana geldi. Ekonomik güven kötüleşmesine rağmen Nisan 2020'deki düşük seviyelerin üzerinde kalmaya devam etti.

Müjdeyi Erdoğan vermişti! Emekli promosyon kampanyalarında yüzde 166 artış!Banka promosyonları... Haberi Görüntüle

ENFLASYON BEKLENTİSİNDE ARTIŞ VAR

Enflasyon düşüşteki en büyük unsur olarak öne çıktı. Rusya'dan doğalgaz tedariğinin kesintiye uğraması da ekonomik güveni olumsuz etkiledi. Anket, tüketicinin enflasyon beklentilerinde yükseliş olduğunu gösterdi. 

Euro Bölgesi'nde yarın açıklanacak enflasyon verisi yakından takip edilecek. Para piyasalarında AMB'nin 27 Ekim'deki toplantısında yüksek enflasyonu dizginlemek için 75 baz puanlık artışlarını sürdürmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading