Yandex Metrica

Euro alanlar dikkat! Merkez Bankası o tarihte faiz artıracak!

Euro alanlar dikkat! Merkez Bankası o tarihte faiz artıracak!

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı yatırımcılar için merakla beklenirken çıkacak karar sonrası euronun kesin olarak etkileneceği bildiriliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:34

Avrupa Merkez Bankası, yarın faiz kararı için toplanacak. ECB'nin agresif bir faiz artırımı yapacağı beklentisi euroyu kuvvetlendirirken, yarın euronun dolar karşısında nasıl bir seyir izleyeceği belli olacak. 

Hürriyet'in haberine göre, küresel enflasyonist risk Merkez Bankalarını sıkılaşma politikalarında daha agresif adımlar atmaya itiyor. Bunun bir örneğini de Avrupa Merkez Bankası’nda (ECB) görüyoruz. Avrupa tarafında da yükselen enflasyonun önüne geçilememesinin bir sonucu olarak, ECB’den politika faizinde artırıma gitmesi bekleniyor.

Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı, kapalı mı, işlem yapılır mı? Borsa bugün kapalı mı 24 Nisan? Borsa bugün açık mı,... Haberi Görüntüle

ECB'NİN FAİZ KARARI YARIN AÇIKLANACAK 

İçinde bulunduğumuz haftanın en önemli gündem maddesi olan, ECB Faiz Kararı yarın Türkiye saati ile 15:15’te açıklanacak. Bankanın 11 yıl aradan sonra ilk faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor. Piyasa beklentisi, Avrupa Merkez Bankası’nın 25 baz puan faiz artırımına gitmesi yönündeyken; düzelemeyen enflasyon görünümü sebebiyle faiz artırım beklentisinde 50 baz puan ihtimali de sürpriz bir şekilde kuvvetleniyor.

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

SERT BİR FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR 

ECB Başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda temmuz ayındaki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımına gidilebileceğini belirtirken; ihtiyaç olunması halinde 25 baz puandan daha güçlü bir faiz artırımı yapabileceğini vurgulamıştı.

PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl yapılır? PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl... Haberi Görüntüle

EURO GÜÇLENMEYE BAŞLADI 

Euro, faiz artırım beklentisiyle yeni haftaya yükselişle başlarken; dünkü işlemlerde faiz artırımının daha agresif olabileceği ihtimalinin kuvvetlenmesiyle, Dolar karşısında 1,02 seviyesinin üzerine çıktı. EuroDolar paritesi, yeni günde de yükselişini sürdürüyor.

Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımı ve ileriye yönelik vereceği olası şahin mesajların Euro’yu daha da güçlendirmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading