Yandex Metrica

Erken seçim tarihi kesinleşti mi? Erken seçim ne zaman olacak? Erdoğan resmen açıkladı

Erken seçim tarihi kesinleşti mi? Erken seçim ne zaman olacak? Erdoğan resmen açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada "Mevsim şartlarını da düşünerek seçim tarihini öne çekebiliriz" açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından seçim için 2 tarih ön plana çıktı.

Ekonomi

28.01.2024, 02:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan, normal şartlarda 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimin daha erkene alınabileceğine yönelik en güçlü açıklamasını yaptı. 

AK Parti MYK'sında parti kurmaylarının sunumlarını dinleyen Erdoğan, 2 tarih için çalışma yapılması talimatını verdi.

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı:... Haberi Görüntüle

14 MAYIS TARİHİ AĞIR BASIYOR

30 Nisan, 7 Mayıs seçeneklerinin de değerlendirildiği MYK’de kesin karar alınmamakla birlikte ağırlıklı görüş, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması yönünde oldu.

Normal takvime göre 18 Haziran’da yapılması gereken seçim tarihinin, üniversite sınavları ile çakışması, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun Kurban Bayramı’na denk gelmesi, hac ve okulların tatil olması gibi nedenlerle, AK Parti'de ve kamuoyunda seçimlerin öne alınacağı konuşuluyordu.

Seçimin 14 Mayıs’ta yapılması halinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa bu seçimin tarihi de 15 gün sonra, yani 28 Mayıs'ta yapılacak.

Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600 ek gösterge, 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro.... Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN VE BAHÇELİ İSTİŞARE ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, yılbaşından birkaç gün önce yaptığı görüşmede de seçimlerin öne alınması konusunda uzlaştığı kulislere yansımıştı.

Parlamentonun seçim kararı alabilmesi için en az 360 milletvekilinin destek vermesi gerekiyor.

Ancak AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın sandalye sayısı 334’te kaldığı için, erken seçim kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alması gerekebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading