Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erken emeklilikte son dakika! Bu 2 yöntem talep edildi

Erken emeklilikte son dakika! Bu 2 yöntem talep edildi

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme hazırlıkları devam ederken işverenler, işletmelerinde yararına olan bir çözüm talep etti. Toplu emekliliğin getireceği yüksek kıdem tazminatı yükümlülüğüne dikkat çeken işverenler uygun maliyetli kredi desteği talep ettiklerini bildirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:03

İşverenler EYT ile ilgili düzenlemenin oluşturacağı mali yüke karşı finanman desteği için talepte bulundu. 

Müjdeyi Erdoğan vermişti! Emekli promosyon kampanyalarında yüzde 166 artış!Banka promosyonları... Haberi Görüntüle

FAİZSİZ KREDİ TALEP ETTİLER 

Düzenleme ile birlikte işveren mali yük oluşturacak kıdem tazminatı ödemeleri için sıfır faizli ya da düşük faizli kredi talep eden işverenler Kredi Garanti Fonu benzeri bir finansman modeli ile destek istedi. 

Söz konusu taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e söyleyen işverenler, ikinci bir formül olarak kıdem tazminatı ödemelerine 4 veya 5 taksit imkanı sağlanmasını istedi. 

Emeklilere bayram müjdesi! 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar, ne... Haberi Görüntüle

KIDEM TAZMİNATI TAKSİTLE ÖDENSİN 

Kıdem tazminatını taksitle ödeme, sadece işçi ve işverenin anlaşması halinde mümkün. Bazı şirketlerin kıdem tazminatı yükünün 1 milyar Lira’yı aştığına dikkat çekilirken, işveren örgütleri, “kıdem tazminatı yükü nakit dengemizi bozmasın” beklentisini dile getirdi.

İşverenlerin EYT düzenlemesiyle ilgili beklentilerini ilk olarak TİSK, 3 Kasım’daki açıklamasıyla gündeme getirmişti. TİSK başkanı Özgür Burak Akkol, düzenlemenin nitelikli iş gücü kaybı ve kıdem tazminatı yükü gibi ek maliyetleri de gözetecek uygun çözümlerle hazırlanmasının kritik olduğuna dikkat çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading