Yandex Metrica

Erken emeklilikte devrim niteliğinde karar! Yılbaşından önce başvuranlar yararlanabilecek

Erken emeklilikte devrim niteliğinde karar! Yılbaşından önce başvuranlar yararlanabilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu erken emekli olmak isteyenler için yeni uygulamalar sunmaya devam ediyor. 18 aylık askerlik yapanların da dahil olduğu uygulama ile askerlik nedeniyle işten ayrılanlar için borçlanma seçenekleriyle sürelerinin tamamlanması sağlanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:27

SGK, askerlik borçlanması dahil olmak üzere doğum, yurtdışı gibi borçlanma seçenekleri için primlerin hesaplanmaları güncel asgari ücret ile bu ücretin 7,5 katına kadar olan miktar arasında yapıyor. 

Borçlanma avantajlarından yararlanarak erken emekli olmak isteyen kişiler Ocay ayından önce SGK üzerinden borçlanma taleplerini iletip ücretler yükselmeden daha uygun borç hesaplamaları ile uygulamadan yararlanma hakkına sahip olabilir. 

SGK borç hesaplamaları prime esas kazanç tutarı askerlik ve doğum borçlanmasında 1 günlük en düşük asgari ücretin yüzde 32'si kadarı yapılıyor. 

4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran 2024 tarihine kadar başvuru! 4C'li ve emekliye ek 16 bin TL ödeme! 30 Haziran... Haberi Görüntüle

ASKERLİK BORÇLANMASI İLE ERKEN EMEKLİLİK MÜMKÜN 

Askerlik borçlanması kapsamında 18 ay askerlik yapanlar için yeni yıldan önce yapılacak başvurularda 20 bin 606 TL olarak hesaplanıyor. Asgari ücrette yapılacak artışa bağlı olarak 2022 yılının Ocak ayından itibaren yapılacak hesaplamalarda ise bu oran artacak. 

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDAN ÖNCE BAŞVURULMALI 

Borçlanma yoluna giderek daha düşük ücretlerle prim ödemek ve erken emekli olmak isteyen kişilerin asgari ücret zammından önce başvurması gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading