Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erken emeklilik bekleyenler dikkat! 1999 2000 2008 sonrası girişliler! 10 yıl erken emeklilik...

Erken emeklilik bekleyenler dikkat! 1999 2000 2008 sonrası girişliler! 10 yıl erken emeklilik...

Kamu ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaş yapılacak düzenleme ile 1999 2000 2008 sonrası girişlilere erken emeklilik yolu açılmasını bekliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Erken emeklilik son dakika gelişmesi milyonlarca vatandaşın merak araştırdığı konular arasında yer alıyor. Erken emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşa beklenen müjdeli haber geldi. Özel sektör ve kamuda çalışan pek çok vatandaşın beklediği EYT yasası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjde ile geçtiğimiz aylarda TBMM’den geçerek yasalaşmış ve milyonlarca vatandaş emekli olmuştu. TBMM'den geçen EYT düzenlemesi ile birlikte emeklilik dilekçelerini veren milyonlarca vatandaş emeklilik başvurusunu yaparak işlemlerini başlatmıştı. 

Erken emeklilik hayali kuran 2000-2002 2008 sigorta başlangıcı olan vatandaşlar için erken emeklilik  için müjdeli haberler beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaparak seçimden önce beklentileri arttırmıştı. TBMM'de kabul edilen ve milyonlarca vatandaşın faydalandığı EYT düzenlemesinde bulunan şartları karşılamayan vatandaşlar için 10 yıl çalışma süresi 3.600 prim günü ile 48 yaş altı emeklilik imkanının getirileceği belirtilirken vatandaşlar gelecek açıklamaları bekliyor. 

Erken emeklilik kamu ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği müjdelerden biri. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesinin ardından başvurusunu maaşlarını almaya başlarken EYT düzenlemesinde kapsam dışında kalanlar ise kendilerine yönelik düzenleme yapılmasını bekliyor. Özellikle SSK ve bağ-kurlular EYT'DE şartların değişmesi için hükümetten yeni bir düzenleme bekliyor. Yeni düzenlemede ise EPT'LİLER, sigorta başlangıcı 2000-2002-2008 olanlar kapsam içine girmek istiyor. Milyonlarca vatandaşın beklediği yeni düzenleme müjdesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. EYT'DE kapsam dışı kalan vatandaşlar bu Müjde ile birlikte erken emeklilik hakkını elde edecek. Peki, yeni emeklilik düzenlemesi kimleri kapsıyor? EYT'SİZ emeklilik hakkı kimlere verilecek? Erken emeklilik son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

ŞOK'a İPhone 15 ve Dyson V11 geliyor! 16 Mart 2024... Haberi Görüntüle

KISMİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ GELİYOR

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gecelek haberde. EYT kapsamı dışında kalan milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik düzenlemesi yolda. Özellikle SSK ve bağ-kur'lu vatandaşları için bu yeni düzenleme erken emeklilik hayallerine ulaşma Yolunda son derece önemli. Yeni düzenleme ise kısmi emeklilik olarak duyuruldu. Kısmı emeklilik sisteminde 10 yıl çalışma süresi, 3.600 prim gün sayısı ile erken emekli olmak mümkün. EYT'DE kapsam dışı kalan herkes bu düzenleme ile birlikte emekli olma hakkını elde edecek. Düzenleme ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da milyonlarca vatandaş gelecek güzel haberleri bekliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading