Yandex Metrica

Erdoğan'dan asgari ücret ve EYT mesajı: EYT'de son aşamaya gelindi

Erdoğan'dan asgari ücret ve EYT mesajı: EYT'de son aşamaya gelindi

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrette Aralık ayında tekrar değerlendirme yapılıp adım atılacağının da mesajını verdi. Başkan Erdoğan, EYT'de son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Türkiye'nin ekonomik büyümesine değinen Erdoğan, "2022 yılında büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyorum. Tabii bu bir ortalama rakamdır, daha iyisi olacak ama daha kötüsü olmayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde; 

Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Haberi Görüntüle

ENFLASYONLA MÜCADELE

Ocak'tan itibaren bunun emarelerini çok rahat göreceğiz. Ben enflasyondan önce faize bakıyorum. Biz faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bundan sonra yukarı çıkmak yok, daha aşağı inecek ve enflasyonu da baskılayarak aşağı indirecek. Bir yatırımcı yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Düşük faizle yatırımını yap, ülkenin büyümesine katkı sağla. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim, cari harcama noktasındaki büyümeyi arzu ettiğimiz istikamete getirmek istiyoruz. Yılbaşından itibaren neticelerini almaya başlayacağız.

Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem: Eşitleme olacak mı? Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ NE OLACAK?

Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespit rakamlarından sonra, Aralık'ta tekrar değerlendirme yapıp yeni bir adımı yıl sonu itibarıyla atacağız. Yeni yıla çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. İşçilerimizin hayat pahalılığı karşısında zor durumda kalmasını engellemek bizim için en önemli şey.

2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim kredi faizleri düşer mi? 2024 Mayıs-Haziran-Temmuz konut kredisi faizi yükselecek mi, düşecek mi? 2024... Haberi Görüntüle

EYT'DE HANGİ FORMÜLLERİ UYGULACAĞIZ

Bakanlıkta son aşamaya gelindi, değerlendirmeleri yapıp son adımları atacağız.

Biz elektrikte ve doğal gazda her türlü desteği veriyoruz. Bu kış ile beraber Karadeniz gazı da devreye girerse daha da rahatlarız. Rusya ile bizim bir sıkıntımız yok. Akkuyu'da da Ruslarla birlikte çalışıyoruz. 2023 içinde ilk tribün yetişecek. Biz tabii bu arada Sinop'ta bir nükleer enerji santralinin adımını atacağız. Rusya ile görüşmelerimiz sürüyor. Akkuyu'da tribünler 2028'de bitmiş olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading