Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan talimatı verdi! Maaşlara zam geliyor! Asgari ücret, emekli maaşı, memur maaşı...

Erdoğan talimatı verdi! Maaşlara zam geliyor! Asgari ücret, emekli maaşı, memur maaşı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'taki seçimlerde elde ettiği zaferin ardından bugün resmen göreve başladı. Erdoğan'ın ilk talimatı ise seçimlerde verilen vaatlerin yerine getirilmesine yönelik.

Ekonomi

20.02.2024, 13:39

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri geride kalırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elde ettiği zaferin ardından bugün TBMM'de Devlet Bahçeli'nin elinden mazbatasını resmen alarak yemin etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'nde yeni kabine toplantısı için tarih veren Erdoğan'ın kısa sürede yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıklaması bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan maaş zamlarına ilişkin talimatı verdiği belirtildi. 

Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını verdiği ve 15 Temmuz'a kadar görüşülmesi beklenen bazı düzenlemeler şöyle: Ev hanımlarına emeklilik, evlenen gençlere düşük faizli kredi, en düşük memur maaaşının 22 bin lira olması, asgari ücret ve emeklilerin maaşlarında artış ve refah payı.

Altın rekor kırdı! Kuyumcular satacak altın bulamıyor! İşte 14 Mart... Haberi Görüntüle

İŞTE YENİ DÖNEMDE YAPILACAK DÜZENLEMELER

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'deki en yaşlı vekil sıfatıyla yeni başkan seçilinceye kadar yürüttüğü görevi TBMM Başkanı'nın seçilmesiyle devredilecek. Öte yandan komisyonların oluşmasından sonra TBMM çalışmalarına başlayacak.

Türkiye'yi mutlu edecek yasal düzenlemeler TBMM'nin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak. Bu konular sonuçlanana kadar TBMM tatile girmeyecek. Başörtüsü düzenlemesi ve fahiş kiralarla ilgili yaptırımlar konusunda da adım atılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading