Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Erdoğan talimat verdi: Prim şartı değişti: Prim eksiği olanlara erken emeklilik onaylandı

Erdoğan talimat verdi: Prim şartı değişti: Prim eksiği olanlara erken emeklilik onaylandı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'de prime takılanlar, prim günü eksik olanlara müjde duyuruldu. Prim şartı resmen değişti, erken emeklilik yasası çıktı. Emekli olabilmek için 3600, 4500 gün yetiyor. İşte ayrıntılar...

Ekonomi

09.02.2024, 12:23

Erken emeklilik hayali kuran ancak primi eksik olan vatandaşlara güzel haber geldi. Prim günü eksik olanlar için erken emeklilik yasası çıktı. Artık 3600 ve 4500 gün ile emekli olmak mümkün. Yaş şartı ve prim şartı sil baştan değişti. Yasa TBMM'den geçti, Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yeni emeklilik sisteminin detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu. Emeklilikte prime takılanlar, prim gün sayısı eksik olduğu için emekli olamayanlar, EYT'yi kıl payı kaçıranlar yasa kapsamına alındı. 

Kredi kartından nakit avans çekimi için yeni karar: Faiz oranı... Haberi Görüntüle

ERKEN EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM

EYT ile birlikte geçtiğimiz aylarda milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkı kazanmıştı. Ancak EYT'yi kaçıranlar da oldu. EYT için primi yetmeyen vatandaşlara güzel haber yine hükümetten geldi. Yaşı ilerlediği halde prim gün sayısını tamamlayamayan milyonlarca kişi için prim işareti sil baştan değiştirildi. 

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan vatandaşlar için 3 Mart'ta TBMM'de kabul edilen yeni yasa ile birlikte yaş koşulu kaldırılmış ve erken emeklilik imkanı tanınmıştı. Ancak EYT yasasında prim gün sayısı şartı getirilmişti. EYT'Lİ SSK'LILAR için prim gün sayısı 5000 5975 gün arasında olurken Kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi aranıyordu. Bağ-kurlu ve Emekli Sandığı çalışanları için ise erkeklerde 9.000 gün prim kadınlarda ise 7200 gün prim isteniyordu. Bu sebeple de EYT'de prime takılanlar diye bir grup ortaya çıktı.

Kadınlara aylık 1000 TL nakit desteği başladı! 2024 Sosyal yardıma... Haberi Görüntüle

PRİM ŞARTI ESNETİLİYOR

EYT'yi kaçıran vatandaşlar üzülmesin. Çünkü EYT'de prim şartı esnetiliyor. Yani artık Bağ-Kurlu ve Emekli Sandığı çalışanları da düşük primler emekli olma hakkına sahip olacak. 

Seçimden hemen sonra TBMM gündemine gelecek olan yeni emeklilik reformu ile birlikte birçok mağduriyet giderilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading