Yandex Metrica

Erdoğan 'geçit vermeyeceğiz' demişti! Hal yasası geliyor

Erdoğan 'geçit vermeyeceğiz' demişti! Hal yasası geliyor

Fahiş fiyat artışının önüne geçilmesi için üreticiden tüketiciye ulaşım zincirini sağlayan Hal Yasası'nın çıkarılması gündemde.

Ekonomi

23.01.2024, 18:00

''Fahiş fiyatları durduracağız, geçit vermeyeceğiz'' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ABD ziyareti öncesi "Zira bizim işimiz zaten böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Kira fiyatlarının önüne geçilecek.'' şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Cumhurbaşkaanı Erdoğan'ın talimatıyla ekonomi alanında atılacak adımlara hız verildi. Ekonomi kurmayları ile AK Parti'nin Meclis ayağının yasalarla destek vereceği ortak çalışmayla enflasyon, hayat pahalılığı ve fiyat artışlarındaki spekülasyonlarla mücadele edilecek.

Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat duyurdu! Türkiye-Irak ticaret hacmi genişliyor Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat... Haberi Görüntüle

KONTROLLER SIKILAŞTIRILDI

1 Ekim tarihinde Meclis'in açılmasıyla birlikte vatandaşları ve mükellefleri de rahatlatacak düzenlemelerin yer aldığı ekonomi paketlerinin de teker teker yasalaşması bekleniyor. Fiyatlardaki doğal olmayan yükselişler Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenirken, sahada yapılan çalışmalarla kontroller sıkılaştırıldı.

Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor! İşte detaylar... Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor!... Haberi Görüntüle

HAL YASASI GÜNDEMDE

Sabah'ın aktardığı bilgiye göre; fahiş fiyat artışının önüne geçilmesi için üreticiden tüketiciye ulaşım zincirini sağlayan Hal Yasası'nın çıkarılması gündemde. Hal Yasası ile yüksek fiyatların yansıdığı gıda fiyatlarında aracılık maliyetlerinin düşürülmesinin sağlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading