Yandex Metrica

Erdoğan, enflasyon için ocak ayını işaret etti: Düşüş emaresi görüyoruz

Erdoğan, enflasyon için ocak ayını işaret etti: Düşüş emaresi görüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN TÜRK ve Kanal D ortak canlı yayınında gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, enflasyon için ocak ayını işaret ederek ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ocak'tan itibaren bunun emarelerini çok rahat göreceğiz. Ben enflasyondan önce faize bakıyorum. Biz faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bundan sonra yukarı çıkmak yok, daha aşağı inecek ve enflasyonu da baskılayarak aşağı indirecek." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadeleye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Ocak'tan itibaren bunun emarelerini çok rahat göreceğiz. Ben enflasyondan önce faize bakıyorum. Biz faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bundan sonra yukarı çıkmak yok, daha aşağı inecek ve enflasyonu da baskılayarak aşağı indirecek. Bir yatırımcı yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Düşük faizle yatırımını yap, ülkenin büyümesine katkı sağla. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim, cari harcama noktasındaki büyümeyi arzu ettiğimiz istikamete getirmek istiyoruz. Yılbaşından itibaren neticelerini almaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ NE OLACAK?

Erdoğan, asgari ücretteki artışa ilişkin yapmış olduğu açıklamada, "Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespit rakamlarından sonra, Aralık'ta tekrar değerlendirme yapıp yeni bir adımı yıl sonu itibarıyla atacağız. Yeni yıla çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. İşçilerimizin hayat pahalılığı karşısında zor durumda kalmasını engellemek bizim için en önemli şey." dedi.

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

EYT'DE HANGİ FORMÜLLER UYGULANACAK?

"EYT'de hangi formüller uygulanacak?" sorusuna açıklık getiren Erdoğan, "Bakanlıkta son aşamaya gelindi, değerlendirmeleri yapıp son adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASININ FAİZ KARARI

ABD'nin faiz artırımı nedir? Ne kadar bir oran? Küçük bir oran. Şu an Amerika'da son rakam yüzde 6 olabilir. Avrupa'da da durum yine böyle. Çift haneli rakamda değiller. Biz yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz. Biz altı sıfırı attığımız zaman Türk Lirası değer kazandı mı? Ve biz 6 sıfırı attık, paramız bir anda değer kazandı. Yatırımcıların kazanacağı ile faizi ödemesi mümkün hale gelecek. Soygunu önlüyoruz. Biz soygunculara değil, yatırımcılara bir imkan açalım istiyoruz. Sen yatırım yap da onunla kazan. Verdiği o krediden aldığı faiz ile 'şu kadar kazandım' Kamu bankalarına onu söylüyorum. Siz ne kadar yatırımcıyı takviye ettiniz, bununla beraber ülke nereden nereye gidiyor, bu önemli. Türkiye ekonomi modeli ile beraber seçime giderken de mottomuz bu olacak 'Türkiye'nin yüzyılı'. Yatırımcıyı teşvik etmeye devam edeceğiz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading