Yandex Metrica
SON DAKİKA
Erdoğan'dan yüksek zam talimatı: En düşük emekli maaşı 5500 lira olması bekleniyor!

Erdoğan'dan yüksek zam talimatı: En düşük emekli maaşı 5500 lira olması bekleniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayındaki emekli ve asgari ücret zammını inisiyatif alarak oldukça yüksek tutmasının ardından gözler Ocak 2023 zammına çevrildi. Beklentiler ve gelen haberler zamla birlikte en düşük emekli maaşının 5500 lira olması yönünde.

Ekonomi

23.01.2024, 19:40

Eemekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılan zamların ardından enflasylondaki artışın hık kesmemesi gözleri Ocak 2023 zamlarına çevirmiş durumda. Ocak ayında asgari ücretle beraber emekli maaşları da belli oranda zamlanacak. Beklentiler ise söz konusu zammın oldukça yüksek olması yönünde. 

Hemen kontrol edin emekli aylığınız elden gidebilir! Bunu yapmayanın maaşı... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN’IN TALİMATI BEKLENİYOR

Hükümet kanadından gelen son bilgilere göre en düşük emekli maaşı beklentisi de yüzleri güldürecek nitelikte. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon doğrultusunda yapılan zamlarla birlikte rahat bir nefes alan emekliler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz zammındaki gibi bir inisiyatif alarak maaşlara dev zam talimatı vereceği belirtiliyıor.

Seçimden sonra altın fiyatları ne olur? Kuyumcular Odası Başkanından dikkat... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK

TÜİK tarafından belirtilecek olan son 6 aylık enflasyon oranları ile birlikte emekli maaşlarına 2023 yılından zam yapılacak ve sadece emekli maaşlarına değil, ayrıca asgari ücretle çalışan vatandaşlar da tekrardan zam alarak yüksek maaşlar alabilecekler. Konu ile ilgili olarak Ocak ayında emekli maaşlara yüksek zamlar yapılması bekleniyor. Kulislerde konuşulan ve sızan bilgilere göre en düşük emekli maaşının 5.500 TL olmasının öngörüldüğü paylaşıldı.

Cumartesi günü açıklanacak! Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor... 4a, 4b,... Haberi Görüntüle

ZAM İÇİN KOLLAR SIVANDI

En düşük emekli maaşı 5.500 TL olursa diğer emekli maaşlarının da ciddi oranda artması bekleniyor. Bu zamlar ile emeklilerin rahat bir nefes alması hedefleniyor ancak maaşların net olarak ne kadar olacağı henüz kesinleşmedi. Ocak ayı emekli maaşı zammı için çalışmaların başladığı belirtilse de net bir açıklama yapılmadı. Hali hazırda en düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading