Yandex Metrica

EPGİS nedir, başkanı kim? EPGİS açılımı nedir ne iş yapar?

EPGİS nedir, başkanı kim? EPGİS açılımı nedir ne iş yapar?

Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle benzin ve motorine gelen zam haberleriyle sürekli gündemde olan EPGİS, vatandaşlar tarafından merak edildi. EPGİS, son zamların iptalini açıklamasının ardından internette araştırılmaya başladı. Peki EPGİS nedir, başkanı kim? EPGİS açılımı nedir ne iş yapar?

Ekonomi

08.02.2024, 10:28

Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle sürekli zam gelen benzin, mazot, motorin, LPG fiyatları sonrasında EPGİS gündeme geldi. Akaryakıta gelen son zamların iptalini açıklayan EPGİS vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki EPGİS nedir, başkanı kim? EPGİS açılımı nedir ne iş yapar?

Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Kredi kartının asgarisini ödeyenler dikkat! 18 Nisan'da duyuruldu Haberi Görüntüle

EPGİS NEDİR?

EPGİS akaryakıt sektöründe bulunan istasyon sahiplerini bir çatı altında alan bir sendikadır. EPGİS 35 kişilik kurucular kurulunun imzasıyla oluşturuldu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası olan kurum kısaca EPGİS olarak isimlendirilir. Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı ya da indirimlerini de duyuran kurum hangi ürüne ne kadar zam ya da indirim geleceğini kararlaştırır. Genel Başkanı Fesih Aktaş, Genel Başkan Yardımcısı Çetin İzol, Genel Başkan Yardımcısı Aslı Çelik Yaman, Genel Başkan Yardımcısı Uğur Çolakoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Kılıççıoğlu şirketin yönetiminde bulunuyor.

Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de gündeme gelecek Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de... Haberi Görüntüle

EPGİS NE İŞ YAPAR, AÇILIMI NEDİR?

TABGİS ve PÜİS gibi akaryakıt dağıtım sektöründe bulunan bir işveren sendikası olan EPGİS, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) zam açıklamama kararının ardından akaryakıt ve LPG ile ilgili yapılacak olan zamları bildiren sendikadır. Yeni nesil enerji türlerinin çoğalmaya başladığı son dönemlerde özellikle LPG, LNG vb. yakıt türlerinin dışında farklı enerji türleri de bulunmaktadır. EPGİS, bu enerji türleriyle birlikte istasyonlardaki hidrojen ve elektrik dolumunun da çoğaltılması için çalışmakta olan kurumlardan bir tanesidir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading