Yandex Metrica

EPDK'dan son dakika kararı! Elektrik faturası borçları o tarihe kadar ertelendi!

EPDK'dan son dakika kararı! Elektrik faturası borçları o tarihe kadar ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yaptığı duyuruda deprem bölgesi tüketicileri için özel düzenlemeler yapacağını açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle EPDK, depremden etkilenen bölgedeki bazı elektrik tüketicilerinin sayaç okuma, faturalama ve borç işlemlerini erteledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), deprem bölgesi tüketicileri için özel düzenlemeler yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle EPDK, depremden etkilenen bölgedeki bazı elektrik tüketicilerinin sayaç okuma, faturalama ve borç işlemlerini erteledi.

Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Haberi Görüntüle

31 MAYIS'A KADAR ERTELENDİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) depremin yıkıcı etkilerini fazlasıyla hisseden tüketicilerin yükünü hafifletecek önemli bir karar aldı. Kurum, Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle depremden etkilenen bölgedeki bazı elektrik tüketicilerinin sayaç okuma, faturalama ve borç işlemlerini erteledi. EPDK'nın yeni düzenlemesi sayaç okuma, faturalandırma ve borç işlemlerinin ertelenmesinin yanı sıra fatura tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin de ertelenmesi, bu zor dönemde ihtiyaç sahiplerinin rahatlamasına yardımcı olacak.

Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın, ons altın ne kadar? Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın,... Haberi Görüntüle

KİMLER İÇİN GEÇERLİ?

EPDK, yeni düzenlemeyle deprem bölgesindeki bazı elektrik tüketicilerinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemlerini erteleyecek. Fakat karar iletimden bağlı elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı sanayi abone grubundaki elektrik tüketicileri, orta gerilimden bağlı "kamu ve özel hizmet sektörü ile diğer abone" grubundaki elektrik tüketicileri, kamu tüzel kişiliğine haiz aboneler ve genel aydınlatma aboneleri için geçerli değil. Bu işlemlerin ertelenmesi deprem bölgesindeki aktif veya mevcut tüketiciler için geçerli olacak ve 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yürürlükte olacak.

EPDK ayrıca fatura tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. 31 Mayıs'tan sonra fatura tutarı, bu dönemdeki toplam elektrik tüketimi esas alınarak altı eşit taksitte tahsil edilecek. Haziran 2023 fatura döneminden itibaren gecikme zammı uygulanmayacak.

GECİKEN BORÇLAR

Yeni düzenlemeyle 6 Şubat 2023 tarihine kadar tahakkuk etmiş ancak 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahsil edilmemiş borçlar ertelenecek ve talep edilmesi halinde tahsil edilecek. Bu karar, depremden etkilenen tüketicilerin üzerindeki yükü hafifletecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading