Yandex Metrica
SON DAKİKA
EPDK'dan elektrik faturalarıyla ilgili kritik hamle! Fiyat belirlendi

EPDK'dan elektrik faturalarıyla ilgili kritik hamle! Fiyat belirlendi

EPDK elektrik faturaları ile ilgili önemli bir karara imza attı. Buna göre, enerji ham maddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasını engelleyecek elektrik üretim santralleri için azami uzlaştırma fiyatlarını belirledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

EPDK elektrik faturalarının artışını engellemek amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti.
Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Emekli banka promosyon başvurusu bugün başlıyor:... Haberi Görüntüle

AZAMİ UZLAŞTIRMA FİYATLARI TESPİT EDİLDİ

Alınan kararla enerji ham maddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasını engelleyecek elektrik üretim santralleri için azami uzlaştırma fiyatları tespit edildi.

Buna göre, doğal gaz ve ithal kömür santralleri için azami uzlaştırma fiyatı megavatsaat başına 2 bin 500 lira, diğer santraller için ise 1200 lira oldu.

Kiracılar ve ev sahiplerine son bir hafta süre! Bakanlığın uyarılarını... Haberi Görüntüle

AZAMİ UZLAŞTIRMA FİYATLARI AYLIK OLARAK GÜNCELLENECEK

YEK Destekleme Mekanizması'na dahil olan üretim Tesisleri, Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin (EUAS) portföyünde yer alan üretim tesisleri, EÜAŞ ile doğrudan veya tedarikçi üzerinden dolaylı olarak enerji satış anlaşması yapmış olan üretim tesislerinin anlaşmaya konu satış miktarları ve Vadeli Elektrik Piyasası'nda gerçekleşen ve destekleme bedeline konu uygulama süresindeki teslimat dönemlerini içeren satış yönlü net pozisyonlara ilişkin üretim tesisi bazında bildirilen miktarlar kapsam dışında olacak.

Buna göre, piyasa işletmecisine ibraz edilen sözleşmelerde veya faturalarda yer alan ve piyasa takas fiyatı, YEKDEM birim maliyeti, TÜFE ve benzeri herhangi bir değişken bileşen ile ilişkilendirilmeyen fiyat, sabit fiyat olarak belirlendi.

Kaynak bazında azami uzlaştırma fiyatları, piyasa işletmecisi tarafından aylık olarak güncellenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading