Yandex Metrica

Engin Avcı: Dolar 10 TL'ye düşecek

Engin Avcı: Dolar 10 TL'ye düşecek

2022 yıl sonu için dolar tahmini yapan ve bu öngörüsü tutmayan stratejist Engin Avcı, bu kez yeni tarihi duyurdu. Avcı'ya göre, dolar o tarihte 10 liranın altını görecek.

Ekonomi

18.03.2024, 07:27

Engin Avcı'nın açıklamalarından önce küresel piyasalardaki son duruma bir bakalım.

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 18,7780 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günü en düşük 18,6895 ve en yüksek 18,7889 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 18,7233'ten tamamladı.

Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket vurgununu bitirecek hamle! Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket... Haberi Görüntüle

PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK

Analistler, ABD'de iş gücü piyasasındaki yavaşlama sinyalleriyle birlikte enflasyon baskısının azalacağına yönelik beklentilerin güçlendiğini kaydederek, perşembe günü açıklanacak.

ABD'nin enflasyon verisinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay yüzde 75 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, 50 baz puanlık faiz artışı da yüzde 25 ile olasılık dahilinde bulunmaya devam ediyor.

Bugün veri gündeminin zayıf olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 105'in direnç, 103,4 ve 102,5 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Küresel piyasalardaki son gelişmeler bu yöndeyken araştırmacı yazar Engin Avcı'dan yeni açıklamalar geldi. İşte Engin Avcı'nın o yeni tahmini...

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

ÇAĞRIM VAR

Doların 10 liranın altına inmesiyle ilgili bir çağrım vardı.

Hükümetin yurt dışından giren dövizle TL biriktirme suretiyle cari açığı kapama gibi bir hamle yapması sonrası 9 Ocak'tan sonra tamamen dövizin aşağıya doğru ineceğine dair şüphe yok.

Tüm ülkelerde adım, TL'nin değerlenmesi dövizden kaçışın sürmesiyle doğru orantılı gidiyor.

Sözlerimin arkasındayım. 9 Ocak ve sonrasında yaşanacak sürecin ardından dolar 10 liranın altına inecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading