Yandex Metrica

Enflasyonda düşüş için tarih verdi! Erdoğan: Enflasyonda belirgin bir düşüş göreceğiz

Enflasyonda düşüş için tarih verdi! Erdoğan: Enflasyonda belirgin bir düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyona ilişkin "Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Şubat-mart itibarıyla enflasyonda belirgin bir düşüş göreceğiz" dedi.

Ekonomi

23.02.2024, 19:35

Türkiye'deki ekonomik duruma ilişkin açıklamalarda bulunan cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayat pahalılığının yükünü azaltmak için adımlar atıyoruz. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Kur Korumalı Mevduat'a vatandaşımızın ilgisi yüksek oldu. Son haftalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, ulaştırma konusunda ve diğer konularda dolaylı etkilemeyi sürdürecek” dedi. Erdoğan, eflasyonda düşüş için tarih verdi ve “Enflasyonda Şubat- Mart itibarıyla düşüşü görürüz” ifadesini kullandı.

Erdoğan, fındık fiyatlarına ilişkin ise “Bu hafta sonu Ordu'da fındık fiyatlarını açıklayacağız” dedi.

Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Haberi Görüntüle

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da imzalanan Tahıl Anlaşmasına yönelik, “Tahıl koridoru konusunda uzun süredir aralıksız şekilde yoğun temas ve müzakereler yürüttük. Neticede Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya piyasalarına güvenli şekilde ihracatına yönelik mutabakatın İstanbul'da imzalanmasını sağladık” ifadesini kullanarak, “Planın başarılı şekilde uygulanmasıyla vahim boyutlara ulaşmakta olan küresel gıda krizinin etkileri hafiflemeye başlayacak. Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek” diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde;

Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Haberi Görüntüle

BU SAYI GÜVENE İŞARET EDİYOR

Tabi hayat pahalılığının yükünü azaltmak amacıyla gerekli tüm adımları da atıyoruz. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve ekonomi yönetimimiz çalışıyor. Hedef odaklı hayata geçirdiğimiz bu adımlarla zorlu koşullara karşı ülkemizin direnci artırmayı hedefliyoruz. Kur Korumalı TL'ye katılım çok oldu. Toplamda 1,8 milyon hesap açıldı. Bu sayı güvene işaret ediyor.

4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30 Nisan 4A, 4B, 4C’li emeklilere karşılıksız ödeme yapılacak! Son gün 30... Haberi Görüntüle

ETKİLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Gerçek kişilere yönelik tasarladığımız ürüne gelen talep de tabana yayıldı ve beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Yapmış olduğumuz bu düzenlemelerin enflasyon üzerindeki etkilerini yakından takip ediyoruz.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

ENFLASYON BELİRGİN BİR ŞEKİLDE DÜŞECEK

Son haftalarda yaşanan petrol fiyatlarındaki düşüşün olumlu etkilemesini de bekliyoruz. Yıllık enflasyon düşüşünü önümüzdeki yıl ciddi bir şekilde Şubat-Mart döneminde görmeye başlarız. Kayseri'de resmi rakam 70 bin civarındaydı. Orada 70 bin kişinin o sıcağa rağmen meydana gelmiş olması bir şeyi gösteriyor. Diyor ki: "çıkış yolu burası.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading