Yandex Metrica

Enerji Bakanı Dönmez'den doğalgaz açıklaması! 'Bulunan rezervler 30 yıl Türkiye'ye yeter'

Enerji Bakanı Dönmez'den doğalgaz açıklaması! 'Bulunan rezervler 30 yıl Türkiye'ye yeter'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan gaz rezervi ile alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez bu rezervlerin Türkiye'nin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olduğunu belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:56

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, video konferans olarak katıldığı, "Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu 18'nci RLC Günleri"nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kendisinin de YTÜ'den mezun olduğunu ifade eden Bakan Dönmez, "Belki aranızdan bir bürokrat, bugün henüz bilgi olarak bir kıvama gelmemiş enerji alternatiflerini ortaya koyacak bir bilim adamı, TOGG gibi yerli ve milli yeni otomobiller üretecek teşebbüs sahibi iş insanları, belki bir ya da birçok Bakan çıkacak. Onun için ben ülkemiz ve insanlık adına gösterilen her türlü gayreti takdirle karşılıyorum" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

540 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ 2023'TE HİZMETE GİRİYOR 

Diğer yandan Türkiye'nin enerjide dığa bağımlılığını azaltmak için sondaj çalışmaları, nükleer santraller ve yenilenebilir enerji gibi seçenekleri değerlendirdiğini ifade eden dile getiren Bakan Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğunu ve bunun 2023 yılının ilk çeyreğinde sisteme dahil edileceğini açıkladı. 

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE 30 YIL YETECEK

Ayrıca doğalgaz rezervinin Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu belirten Dönmez, "Bu gaz rezervi, tüm Türkiye'deki mesken ve konutların hepsinin 30 yıl ihtiyacını karşılayacak büyüklükte." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading