Yandex Metrica

Sitede Ara

En yakın ATM'den hemen çekebilirsiniz! 3340 lira hesaba yattı! Tek yapmanız gereken TC numarasını girmek

En yakın ATM'den hemen çekebilirsiniz! 3340 lira hesaba yattı! Tek yapmanız gereken TC numarasını girmek

Devlet vatandaşlara yaptığı destek ödemelerine devam ediyor. Evde bakım maaşlarının bugün hesaplara yatırıldığı duyuruldu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:40

Devlet evinde yaşlı, hasta ve engelli bakan vatandaşlara destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemesi yapılan evde bakım maaşları il il yatırılmaya devam ediyor. 15-31 Ağustos tarihlerinde hesaplara yatacak olan ödemeler sorgulanıyor.

3.340 TL'ye çıkan evde bakım maaşının hesaplara bugün yatırıldığı duyuruldu. Ödemeler en yakın ATM'den TC kimlik numarası ile çekilebiliyor. Temmuz ayı itibarıyla evde bakım maaşlarına da zam geldi. Asgari ücrete zam gelmeden önce 2.706 TL olan evde bakım maaşı 3.341 TL'ye çıktı.

15 Ağustos pazartesi günü evde bakım maaşının yatırıldığı iller tek tek açıklandı. Bugün 33 ilde evde bakım ödemeleri yatırıldı. Ödemeler 31 Ağustos'a kadar devam edecek. 

Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMESİ YAPILAN İLLER

Evde bakım maaşı ödemeleri bakanlık tarafından her ayın 15'i ile 30'u arasında yapılıyor. Evde bakım maaşı yatan iller şunlar:

19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol yüzde 5 düştü 19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. TC kimlik numarası ile e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazarak bulabilirsiniz.

Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay içinde kazacağız' Bakan Bayraktar 'petrol emaresi var' diyerek müjdeyi verdi: 'Birkaç ay... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Evde bakım maaşı alabilmek için 3 önemli şartın bulunması gerekiyor. Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu, kişinin muhtaç olduğunu belgelemesi, gelir kriterlerinin uygun olması. Bu şartları taşıyan kişilere başvurmaları sonucunda aylık evde bakım maaşı bağlanmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading