Yandex Metrica
SON DAKİKA
En düşük SGK emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Emekli zammında SGK emeklisi yararlanacak mı?

En düşük SGK emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Emekli zammında SGK emeklisi yararlanacak mı?

En düşük emekli maaşının ne kadar olduğu emekli vatandaşlarımız tarafından araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin katıldığı canlı yayında emeklilere müjdeyi verdi. Peki, En düşük SGK emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Emekli zammında SGK emeklisi yararlanacak mı?

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Emekli maaşına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’da açıklama da yaptı. Vatandaşlar en düşük emekli maaşı için araştırmalara başladı. Peki, En düşük SGK emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Emekli zammında SGK emeklisi yararlanacak mı?

Altın şaha kalktı! Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 500 TL'yi... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı en düşük emekli maaşının 7500 liraya çıkarılmasına ilişkin düzenleme için harekete geçildi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilerin maaşlarına yapılacak zamma ilişkin olarak "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaştırılmasını ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

19 MART SALI BİM AKTÜEL KATALOĞU YAYINLANDI! BİM 19 Mart... Haberi Görüntüle

"BUGÜN KANUN TEKLİFİNİ VERİYORUZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye zam konusuna ilişkin şu sözlerde bulundu:

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye zam düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Elitaş, "Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde en düşük maaş alanların maaşı 7 bin 500'e çıkacak. EYT kapsamına girenlerde 5 bin 500 alanlar vardı, onlarınki de 7 bin 500'e çıktı. Bugün kanun teklifini veriyoruz. Önümüzdeki hafta bu konuyu bitiririz" dedi.

Elitaş, "7 bin 500 TL altındaki emekli maaşları bu seviyeye çıkacak, üstündeki maaşlar aynı kalacak" ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading