Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emlak vergisi ödeyenler dikkat! Tapuda yeni dönem başladı! O kişiler vergiden muaf tutuluyor!

Emlak vergisi ödeyenler dikkat! Tapuda yeni dönem başladı! O kişiler vergiden muaf tutuluyor!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemesinin yaklaşması ile birlikte vatandaşlar merak ettiği soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Emlak vergisi ile ilgili merak edilenlerden biri de emlak vergisinden muaf tutulan konutlar oldu. İşte emlak vergisinden muaf tutulan konut türleri...

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Türkiye'de bulunan milyonlarca konut için emlak vergisi alınıyor. Her yıl belirli dönemlerde ödenen emlak vergisi ilk taksidinin vakti yaklaşırken vatandaşlar muaf tutulan konutları araştırmaya başladı.

Daireleri bulunan vatandaşlar emlak vergisi ödeme tarihinin yaklaşması ile birlikte muaf tutulan konut türleri için araştırmalarını yoğunlaştırırken beklenen açıklama geldi.

İŞTE EMLAK VERGİSİNDEN MUAF TUTULACAKLAR

Uzmanlar sadece bir konutu bulunana vatandaşların konut vergisinden muaf tutulacağını belirtiyor. 

Normal şartlarda yazlık ile dağ evleri muafiyetin dışında yer alıyor. Fakat emekli vatandaşlar için tüm zamanını yazlığında geçirmesi ve bu durumu ikametgâh belgesi, elektrik faturası, su faturası gibi belgeler ile kanıtlaması halinde, yazlığının 200 metrekareyi aşmaması halinde tüm şartları yerine getirerek vergi muafiyetinden faydalanabilir.

Emekli promosyonları ne zaman hesaplara yatar, bugün mü 2024? Emekli... Haberi Görüntüle

EMLAK VERİGİSİ MUAFİYETİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Emlak vergisi muafiyeti ise son günlerde en çok araştırılan konulardan birisi oluyor. Milyonlarca konut sahibi tarafından merak edilen konuda kimlerin vergilerden muaf olduğu ise araştırma konusu haline geldi.

Sorulan birçok emlak vergisi sorusunun yanı sıra emlak vergisinden muaf olmak için bazı şartları sağlamanız gerekir. Emlak vergisinden muaf olmak için sağlamanız gereken şartlar ise şu şekilde; Emekli vatandaşlar, ev kadını olup çalışmayanlar ve herhangi bir işte çalışmayanlar brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutları için emlar vergisinden muaf olabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading