Yandex Metrica

Emekliye müjdeli haber! Seyyanen artış ve yeni zam gündemde

Emekliye müjdeli haber! Seyyanen artış ve yeni zam gündemde

Yaklaşık 13.5 milyon emeklinin maaşlarında da düzenleme için düğmeye basıldı. Düşük maaşlılara seyyanen artış ve zam gündemdeyken de aynı zamanda emekliye enflasyon ve yüzde 25 zam formülü de masada.

Ekonomi

23.01.2024, 18:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ''Asgari ücreti 2022 en alt rakam 4 bin 250 TL olarak belirlendi. Çocuk sayısına göre bu rakam daha da artacak. Artış son 50 yılın en yükseğidir. Artış yüzde 50'nin üzerindedir.'' şeklinde açıklama yapmıştı

Asgari ücrette yüzde 50.5'lik zam yapılmasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarında çevrildi. Yaklaşık 13.5 milyon emeklinin maaşlarında da düzenleme için düğmeye basıldı. 

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

BİRİNCİ FORMÜL: SEYYANEN ZAM

Sabah gazetesinin haberine göre üzerinde çalışılan iki ayrı formül bulunuyor. Emekli maaşlarına yıllık bazda asgari ücret ya da yüzde 40'lar düzeyinde bir zam yapılması gündemde. SGK ve özellikle de Bağ-Kur emeklileri arasında asgari ücretin yarısından az maaş alan bir grup bulunuyor. Üzerinde durulan ilk formül düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın belli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.

58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni düzenlemeler neler 2024? 58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni... Haberi Görüntüle

İKİNCİ FORMÜL: ENFLASYON+YÜZDE 25

Üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40'lar civarında zam olması. Şu anda üzerinde durulan hesaplamalar SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon+yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40'lar civarında artış anlamına geliyor.

19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol yüzde 5 düştü 19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol... Haberi Görüntüle

ARALIKTA ENFLASYON FARKI BELLİ OLACAK

Memur ve emekliler yıl sonunda enflasyon farkı alacak. Temmuz- Kasım dönemi enflasyonuna bakıldığında memurlar ve memur emeklileri yüzde 7.47 enflasyon farkı zammı hak etmiş durumda ancak net tutar aralık enflasyonuyla belli olacak.

TÜİK'in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre işçi ve Bağ- Kur emeklileri için de şimdiden yüzde 10.47 zam kesin gözüküyor. 3 Ocak tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu oran artabilir.

Bugünkü hesaba göre, 2022'nin başında en düşük SSK emeklisinin aylığı 3.030 liraya, en düşük Bağ- Kur emeklisinin aylığı 2.724 liraya ve en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 2.195 liraya yükselecek. 2021'in ilk yarısında SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını yüzde 8.36, ikinci yarısında ise yüzde 8.45 zamlı almışlardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading