Yandex Metrica

Emekliye müjde bitmiyor! SGK DUYURDU: BAYRAM ÖNCESİ 25 BİN TL ÖDEME! Tek bir şartı var...

Emekliye müjde bitmiyor! SGK DUYURDU: BAYRAM ÖNCESİ 25 BİN TL ÖDEME! Tek bir şartı var...

Emekliler için müjdeler peş peşe gelmeye devam ediyor. SGK'ya dilekçe veren 4A 4B 4C emeklisine 25 bin TL toplu para ödemesi yapılacak. Bayram öncesi yapılacak bu ödemeyi almak için tek bir şart var. İşte detaylar...

Ekonomi

07.03.2024, 09:34

Devlet bayram öncesi müjde üstüne müjde veriyor. Bu kez duyuru Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapıldı.

Bayram öncesi dilekçe ile başvuru yapan 4A 4B 4C emeklisine SGK tarafından 25 bin TL toplu para ödemesi yapılacak. SGK'dan toplu para alabilmek için 90 gün detayına dikkat etmek gerekiyor. Bayram öncesi cebini rahatlatmak isteyen emekliler bu fırsatı kaçırmasın.

EYT yasasının ardından milyonlarca kişi için erken emeklilik yolu açıldı. Yasa kapsamında yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın emekli olacak. Yıl sonuna kadar toplam rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Mart ayında emeklilik dilekçesi veren 1 milyona yakın vatandaşın işlemi tamamlandı ve emekli maaşları bağlandı. Ancak hala emekli maaşı bağlanmayan milyonlarca vatandaş var.

Yaklaşan Kurban bayramı öncesi emekli maaşı bağlanmayan EYT'liler için SGK'dan önemli bir duyuru geldi. Kurban Bayramı öncesi SGK'ya dilekçe yazarak 25 bin TL toplu para alabilirsiniz. 

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

SGK DUYURU YAYINLADI

EYT kapsamında bazı vatandaşların emeklilik maaşları bağlanırken bazı vatandaşlar ise hala maaşını alamadı. Nisan, mayıs, haziran ayında maaşını alamayan emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumu çok önemli bir kampanya başlattı. 

Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşı bağlanamayan EYT'liler için SGK'dan toplu para ödemesi yapılacak. 90 gün şartına uyan emekliler başvuru yaparak 25 bin TL'ye kadar nakit avans alma şansına sahip olacak. 

SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı Haberi Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekliye nakit avans uygulamasını dilekçe ile başvurular doğrultusunda kabul ediyor. Yani EYT ile emekli olan ancak henüz maaşı bağlanmamış olan tüm emekliler başvuru yaparak SGK'dan ödeme alabiliyor. Sadece EYT emeklisi için değil maaşı bağlanmayan tüm emekliler için aynı durum geçerli oluyor.

Faizsiz nakit avans uygulaması belirli şartlar doğrultusunda yapılırken aynı zamanda emekli maaşı bağlandıktan sonra cüzi miktarlarda maaştan kesilecek. O sebeple bayram öncesi bütçesini rahatlatmak isteyen emekliler için bu uygulama oldukça ideal gibi görünüyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading