Yandex Metrica

Emekliye ek ödeme ile ilgili yeni gelişme: Yüzde 10'a kadar çıkarılacak

Emekliye ek ödeme ile ilgili yeni gelişme: Yüzde 10'a kadar çıkarılacak

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli, dul ve yetim çıplak aylıklarına ilave edilen ek ödeme tutarlarının yüzde 8-10'a çıkarılması isteniyor. Emekli aylıklarına 6 ayda bir TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranında zam yapılıyor. Ek ödemeyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Ekonomi

10.03.2024, 08:47

Milyonlarca emekli, ek ödeme tutarlarıyla ilgili çıkacak kararı bekliyor. Çıplak aylıkların yüzde 4'ü ve 5'i hesaplanarak ücretlere ekleniyor. En düşük aylıklarda ek ödemeler yüzde 5 olarak hesaplanıyor. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, intibak yasası için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Ergün, 2000 yılı sonrasında emekli olanların intibak yasasının çıkması için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"2000 yılı sonrasında emekli olanlar için intibak yasası çıkmalı ve hak kaybına uğrayanlar da bu haktan yararlanmalı. Emekliler intibaktan yararlandığında önemli bir katkı alacaklar ve mevcut emekli maaşları yükselecek."

Emeklilere yapılan ek ödemelerin artırılmasını isteyen Ergün, "Bir ürün alıyoruz yüzde 8, başka bir ürün alıyoruz yüzde 18 KDV ödüyoruz. Yüzde 4 ek ödeme önemini yitirdi. Ek ödeme miktarı yüzde 10’a çıkarılmalı." şeklinde konuştu. 

Diğer yandan Hürriyet'ten Yalçın Bayer'in yazısına göre; 14 milyona yakın emekli, dul ve yetim, çıplak aylıklarına eklenen 'ek ödeme' tutarlarının yüzde 8-10’a çıkarılmasını istiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading