Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekliye 4 aylık zam oranı kesinleşti! Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor! REFAH PAYI BELLİ OLUYOR

Emekliye 4 aylık zam oranı kesinleşti! Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor! REFAH PAYI BELLİ OLUYOR

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayından itibaren geçerli olacak emekli maaşı zammında. 4 aylık zam oranları kesinleşti. İşte Emeklilere yapılması beklenen zam oranı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Emekli maaşı ne kadar olacak, sorusu milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği bir konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkartıldığını açıkladığı emekli maaşı Temmuz ayından itibaren bir daha zam alacak. Peki, emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı 6 aylık enflasyon oranları baz alınarak belirlenecek. 4 aylık enflasyon verisine göre emeklilere yapılacak zam oranı hemen hemen belli olurken iki aylık veri daha eklenince emekli maaşı kesinleşmiş olacak. Öte yandan yapılacak zamma refah payı eklenmesi beklentisi de hakim. 

Memur emeklilerine yönelik zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Erdoğan memurlara Temmuz ayından itibaren 22 bin lira ödeneceğini açıklamıştı. Bu durumda memur emeklilerinin yeni maaşları da bununla beraber belirlecektir. Peki, emekli maaşı ne kadar olacak?

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE YÜZDE 15'LİK ZAM GARANTİ

Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayından itibaren geçerli olacak zamları bekliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon farkına göre zam alacak. 4 aylık enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı da yüzde 15.21’e ulaştı. Daha önce en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması için düzenleme yapılmıştı. Bu zam döneminde, 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emeklilerinin aylıklarının da kademeli olarak yükseltilmesi için çalışma yapılması bekleniyor. Emekliler için bir diğer beklenti de enflasyon farklarının üzerine refah payı ilave edilmesi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading