Yandex Metrica

Emeklisinden memuruna, EYT'den asgari ücretliye, 80 milyonun gözü Ankara'daydı! Rekor zam geliyor

Emeklisinden memuruna, EYT'den asgari ücretliye, 80 milyonun gözü Ankara'daydı! Rekor zam geliyor

Emekli, memur, işçi, işveren ve EYT'liler için beklenen haber sonunda geldi. Ankara emeklilerin refah seviyesinin yükseltilmesi planlarken, bayram ikramiyeleri ve taban aylıklarda tekrar artış yapılacak. 3600 ek göstere ve teşvikler de gündeme gelecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:02

Vatan Gazetesinden İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır'ın haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 3 konuya öncelik veriyor. 

Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere refah payı geliyor! Emeklilere destek paketi yolda Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere refah payı geliyor! Emeklilere destek paketi... Haberi Görüntüle

3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMASI BİTİYOR 

Mayıs sonuna kadar bitirilmesi planlanan 3600 ek gösterge masada yerini korurken, çözüm sağlandıktan sonra böyle bir problemin tekrar ortaya çıkmaması amaçlanıyor. 

Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? 2024 güncel altın fiyatları Son dakika altın fiyatları! 13 Nisan gram altın ve çeyrek... Haberi Görüntüle

İSTİHDAM RAKAMLARI ARTIRILACAK 

Bakanlığını ikinci gündemi ise istihdam rakamlarını korumak. İşsizliğin önüne geçmek için çalışmalar yapılırken, yatırım teşviki kapsamında bulunan 6 puanlık ilave teşvik, istihdama doğrudan katkı yapmakla kalmıyor gelişmemiş bölgelerin istihdamını da arttırmada öncü oluyordu. 2013 Yılından bu yana uygulanmakta olan bu teşvik modelinden sanırım Bakanlık istediğini almış, hedeflenen büyümeye ulaşılmış olmalı ki 2022 yılında uygulanmayacağı açıklanmıştır.

Üçüncü konu ise, borçların tahsili. Pandemi döneminde artan kamu borçlarının tahsili için çalışma yapılıyor. Faiz ve gecikme zamlarının peşin ödenmesi durumunda silinmesi gündeme gelirken, borçların tamamen silinmesi mümkün gözükmüyor. 

Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt fiyatları Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt... Haberi Görüntüle

BAKANLIK REFAHI YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYOR 

Bakanlık emeklilerin refahını yükseltmek için çalışıyor. Bayram ikramiyeleri ve taban aylıklarda artış tekrar gündeme gelirken, ikramiyelerin 2 bin ila 2 bin 500 Tl arasında olması bekleniyor. Emekli taban aylıklarının 2 bin 500 TL'den 3 bin TL'ye yükseltilmesi masada tartışılan konular arasında. 

Haziran ayında bu müjdelerin duyurulacağı bildirilirken 80 milyon vatandaş güzel haberleri bekliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading