Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emeklinin gözü kademeli zam planında! Emekli zammı belli oluyor: Taban maaş değişecek

Emeklinin gözü kademeli zam planında! Emekli zammı belli oluyor: Taban maaş değişecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs zaferi sonrası gözler maaşlara yapılacak düzenlemelere çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin yeniden değerlendirileceğini açıklarken gözler 15.3 milyon emekliye yönelik kademeli zam planına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam yapılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emeklinin gözü yapılacak artışlara çevrilmiş durumda. 5 aylık enflasyonun yüzde 15.22 çıkmasının ardından 5 Haziran'da 5 aylık enflasyon da ortaya çıkacak. 3 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamı emeklilerin zamlarını da belirleyecek.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! 10 yıllık sigorta yeterli olacak:... Haberi Görüntüle

TABAN MAAŞ DEĞİŞECEK

Yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyonun yüzde 21 civarında olması bekleniyor. Ancak emekliler için ayrıca refah payı ve seyyanen artış da söz konusu olacak. Bu durumda zam oranının en az maaş alanlarda yüzde 45'e kadar ulaşması bekleniyor.

Bu arada memurlar ve memur emeklileri de toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 6 oranındaki zamdan başka refah payı ve enflasyon farkı da almış olacaklar. Bu arada hazırlanan formüller arasında taban maaş artışı da yer alıyor. Nisan ayında en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bu rakamın 10 bin lira olması bekleniyor. Böylece bu rakamın altında kalan tüm emekli maaşları 10 bin TL'ye tamamlanacak.

Emeklilere bayram müjdesi! 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar, ne... Haberi Görüntüle

KÖK MAAŞ ARTIRILIYOR

Bilindiği gibi emeklilerin maaşlarına zam yapılırken kök maaşları esas alınıyor. Örneğin şu anda 7.500 TL olarak ödenen bir emeklinin kök maaşı 6.000 TL ise zam bu rakama yapılacak.

Çıkan rakam yeni taban maaşa tamamlanacak. Örneğin bu emekliye yüzde 40 zam yapılırsa maaşı 8.400 TL7ye çıkacak. Taban maaş 10 bin lira yapılırsa 8.400 TL'lik maaş 1.600 TL eklenerek hesabına 10 bin TL yatırılacak. Ocak ayında yapılacak zam ise 8.400 TL üzerinden yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading