Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emeklilikte prime takılanlara müjde! SON DAKİKA prim indirimi geldi! Duyuru resmen yapıldı!

Emeklilikte prime takılanlara müjde! SON DAKİKA prim indirimi geldi! Duyuru resmen yapıldı!

Emeklilikte yaşa takılanlar TBMM'de yapılan düzenlemenin ardından emeklilik işlemlerini başlatarak resmen başvurusunu yaparken emeklilikte prime takılanlar kendilerine yönelik düzenlemeleri bekliyor.

Ekonomi

18.03.2024, 13:50

Prim indirimi bekleyen binlerce vatandaşın gözü kulağı son dakika EPT indirimi açıklamalarında. Emeklilik hayali kuran prim eksiği olan ve bu nedenle EYT’yi kaçıranlar için müjdeli haber açıklandı. SGK resmen duyuru yaptı. EPT'LİLER için yeni erken emeklilik düzenlemesi geldi. Hem prim indirimi hem de yapılandırma imkanı var. Kamu borçlarının yapılandırılması uzatıldı. Süre 1 ay uzarken başvurular hala devam ediyor. Eksik prim günü nedeniyle EYT’yi kaçıranlar bu fırsatı göz ardı etmesin. Borç yapılandırma ile primini ödeyerek Eksik prim gün sayısını tamamlayanlar da EYT ile emekli olma hakkına sahip olacak. SGK son dakika duyurusu yayınladı. Emeklilikte prime takılanlara müjdeli haberin detayları haberimizde...

Eksik prim nedeni ile EYT yasasından faydalanamayan vatandaşlar yeni bir düzenleme bekliyordu. Beklenen düzenleme nihayet duyuruldu. EYT’yi kaçıran eksik prim gün sayısı olan vatandaşlar için borç yapılandırma süresi uzatıldı. Prim ve vergi borcu olanlar borç yapılandırma düzenlemesi ile borçlarını kapatarak erken emeklilik hakkını elde edecek. SSK ve BAĞ-KUR'LU olmak fark etmiyor. Prim eksiği olan herkesi kapsıyor. EPT'liler borç yapılandırma başvurusu yaparak Eksik prim gün sayısını tamamlayabilir ve erken emeklilik hakkını elde edebilir. Ayrıca borç yapılandırma başvurusunda borcun bir bölümünü ödemeniz durumunda faiz indirimi de gelecek. Yani EYT’den yararlanmak için artık yeni bir fırsat var. EPT'LİLER için son dakika duyurusu haberimizde…

Kanada UNRWA fonlarına tekrardan destek vermeye hazırlanıyor! Kanada'dan Gazze'ye 25... Haberi Görüntüle

EPT’LİLER BEKLENEN MÜJDE GELDİ

EYT yasası sayesinde milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkını elde etmişti. Yaklaşık 2,5 milyon vatandaş bu düzenleme sonrası emeklilik dilekçesi verirken kademeli prim uygulamasının gelmesiyle birlikte ne yazık ki birçok vatandaşta Prime takılarak emeklilik hakkını elde edemedi. Özellikle bağ-kurlular için kademeli prim oldukça olumsuz oldu. Ancak devlet prim eksiği olanlar için de Düğmeye bastı. Yeni müjde bugün verildi.

Prim eksiği olan EPT'liler müjde! SON DAKİKA prim indirimi açıklandı, SGK resmen duyurdu. EYT’de prime takılanlar son dönemlerde EPT'LİLER olarak adlandırılmaya başlarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeli haberi verdi. Prim eksiği olanlar için de bir erken emeklilik imkanı var. Yeni başlayan borç yapılandırma kanunu sayesinde prim borcunu yapılandıranlar EYT'den yararlanabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu da bu konuda yeni bir düzenleme yaparak borç yapılandırma süresini 1 ay uzattı.

Altın fiyatlarına cuma günü şoku! Rekor kıran sarı maden yine... Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Kamuya olan borçların yapılandırılması kanununda süre 1 ay uzatıldı. Bu kanun aynı zamanda EYT'DE Prime takılan yani prim eksiği nedeniyle emekli olamayan vatandaşları da kapsıyor. Prim borcu olan vatandaşlar bu kanunun sayesinde borçlarını yapılandırarak ödeme fırsatına sahip olacak Böylece EYT'DEN de yararlanma imkanı bulacak. EPT'LİLER için borç yapılandırma süresi 1 ay uzadı. Normal şartlarda 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek olan kamuya olan borçların yapılandırılması başvuruları 30 Haziran 2023 tarihine ertelendi. Yani Bu tarihe kadar başvurular kabul edilecek ve ilk taksit ödemesi ise Temmuz ayı sonunda yapılacak. Borç yapılandırma kanunu ile borcunu yapılandıranlar 48 ay vade imkanından faydalanabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading