Yandex Metrica
SON DAKİKA
EMEKLİLERİN HESABINA 9500 LİRALIK ÖDEME: Tarih ise netleşti: SSK, BAĞKUR Emekli Sandığı EYT'lilere zamlı maaş ödemesi

EMEKLİLERİN HESABINA 9500 LİRALIK ÖDEME: Tarih ise netleşti: SSK, BAĞKUR Emekli Sandığı EYT'lilere zamlı maaş ödemesi

Emekli vatandaşlar alım güçlerinin düşmesinin ardından hükümetten gelecek zam açıklamasına kilitlendi. Temmuz ayında alınacak zam kararı şimdiden emeklileri heyecanlandırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli artan enflasyon oranları nedeniyle maaşlarının yetişememesinden şikayet ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liradan yükseldiği müjdesini vermişti. 

Kurban ve Ramazan Bayramı'nda ödenen bayram ikramiyeleri ise bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Temmuz ayında emekli maaşlarının yanı sıra ek olarak yapılan ödemelere de zam gelmesi bekleniyor. Peki emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli vatandaş alım güçlerinin düşmesi nedeniyle zam beklerken SSK, BAĞKUR Emekli Sandığı EYT'liler herkes dahil olmak üzere en düşük emekli maaşına yeni bir zammın geleceği sinyali verildi. Emekli vatandaşlar maaşlarına yapılacak zam oranlarını merak ederek araştırmaya devam ediyor. 

Nakit paraya ihtiyaç duyanlara o bankadan kampanya! 100.000 TL ihtiyaç... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Temmuz ayında açıklanması beklenen maaş zamları merak edilirken akonomist Ahmet Kurtuluş, zamları yorumladı. Kurtuluş yapılması beklenen zamlara ilişkin "2021 yılında bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı 2023’ün ilk aylarında 7 bin 500 TL’ye yükseltildi. Artış enflasyon oranı ve diğer parametrelerin çok daha üzerinde gerçekleşti, yaklaşık 5 katına yükseltildi. Dolayısıyla bu oran aslında beklentilerin de üzerinde bir tutardı. Enflasyondaki artış göz önüne alındığında bu rakam da yeterli görülmüyor. Dolayısıyla seçim döneminde olduğumuz bu süreçte rakamın 3 bin-4 bin TL bandına yükseltileceği düşüncesindeyiz.  Temmuz döneminde hem enflasyon, refah payı artışı hem de memurlara yapılan son yüzde 45’lik zammın diğer emekli ve asgari ücretli çalışanlara da yansıtılacağı Cumhurbaşkanımız tarafından beyan edildiği için en düşük maaşın da yüzde 45 oranında artırılacağı beklentisi kamuoyunda oluştu." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading