Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emeklileri sevindirecek 18 bin 500 liralık ödeme! 4A SSK, Bağkur, EYT’linin 2023 maaş takvimi belli oldu: Hesaplara bakın neye göre yatacak? Bu varsa hesabınız ödemeler…

Emeklileri sevindirecek 18 bin 500 liralık ödeme! 4A SSK, Bağkur, EYT’linin 2023 maaş takvimi belli oldu: Hesaplara bakın neye göre yatacak? Bu varsa hesabınız ödemeler…

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyelerinin 2000 liraya arttırılması ile emekli vatandaşların promosyon kazançları arttı. Buna göre, promosyona başvuru yapan emekliler nisanda en düşük 7.500-9.000 TL arası ödeme alırken, 7.500 TL maaşları da yatmış olacak. Aynı zamanda 2.000 TL bayram ikramiyesi de hesaplarına eklenecek olan emekli vatandaşlar nisan ayını kazançlı bitirecek. Öte yandan maaşların yatacağı tarihler de netleşti. Peki, emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alacak? Nisan ayı promosyon ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Maaşları 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilen emekli vatandaşlar dört gözle Nisan ayında alacağı ödemeleri bekliyor. Maaşın yanında promosyon ve zamlı bayram ikramiyelerini de alacak olan emekli vatandaşların heyecanlı bekliyişi sürüyor. Böylelikle emekliler zamlı maaş ve ikramiyenin yanı sıra promosyonlarla birlikte bir anda 17.000 - 18.000 TL aralığında kazanca sahip olacak. Peki, emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alacak? Nisanda promosyona zam gelecek mi? İşte detaylar...

Araç sahiplerine ceza kapıda! 1 Nisan'dan itibaren kurala uymayana 2... Haberi Görüntüle

KOMİSYONDA KABUL VE YASALAŞTI

En düşük emekli maaşı5 bin 500 liradan 7 bin 500 TL'ye, emekliye bayram ikramiyesi ise 1100 liradan 2 bin TL'ye çıkarıltıldı. Geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifi ile birlikte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emeklilere zam getiren düzenleme vatandaşları sevindirdi.

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne Mart 2024? BTC,... Haberi Görüntüle

İKRAMİYE 2000 LİRA OLDU

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1100'er lira 2000 liraya çıkarılacak.

Yaşlılık/malullük/ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 5 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 7 bin 500 liraya yükseltilecek.

SGK resmen duyurdu: Emeklinin hesabına 5 bin TL yatacak! Tek... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİ SEVİNDİRMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emekliye müjdeli haberi vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşı rakamını yükselttiklerini duyurmuştu.

Başkan Erdoğan, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı.

Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz.

Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun."

Böylece en düşük emekli aylığı yüzde 36'nın üzerinde artışla 7500 TL oldu.

Ziraat Bankası-Halkbank-Vakıfbank 2024 emekli banka promosyonu 12 bin TL mi?... Haberi Görüntüle

YENİ EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

En düşük emekli maaşının 7 bin 500'e yükselmesi emekliler tarafından memnuniyetle karşılanırken gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi yönündeki kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak.

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ EK ZAM! Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE NİSAN'DA 17.000 TL 

7 bin 500 olan emekli maaşlarının yanı sıra 2 bin TL bayram ikramiyesi alacak olan emekli vatandaşlar ayrıca promosyona başvuru yaparak Nisan ayında 17 bin lira para almış olacak.

En ucuz ayçiçek yağı hangi markette satılıyor? 5 litre ayçiçek... Haberi Görüntüle

TAHSİS NUMARASINA GÖRE EMEKLİ MAAŞI ÖDEME GÜNLERİ

En düşük emekli maaşına gelen zam sonrası emekli maaşı ödeme tarihleri sorgulanmaya başladı. Emekli olan vatandaşlar SGK tarafından verilen tahsis numarasına göre maaş günlerini öğrenebiliyor.

İşte tahsis numarasına göre SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ödeme günleri.

Bu yıl emeklilerin yüzü gülecek! Emekliye her alanda destek: Emeklilere... Haberi Görüntüle

4A SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading