Yandex Metrica

Emeklileri heyecanlandıran teklif: Yüzde 42 + yüzde 30 ancak kurtarır!

Hükümetin emekli maaşlarına zam hazırlığı sürerken Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal'dan dikkat çeken bir teklif geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye'deki tüm işçi-memur emekli maaşlarına yüzde 42'lik zam yapılmasını, buna ilaveten yüzde 30'luk oranda da seyyanen artış getirilmesini önerdi. 

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Aksakal,  temmuz ayında çalışanların ve emeklilerin merak ve endişeyle beklediği ücret artışının gerçekçi verilerle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

Önder Aksakal

Aksakal, geçen yıl ve bu yıl gerçekleşen bazı enflasyon verilerine dikkati çekerek "Tüm emeklilere yüzde 38,8-42,5 aralığında uygulanabilecek olan maaş artışına ilaveten en az yüzde 30 seyyanen zam verilmesi hakkaniyetli olacaktır. Bu başlangıçla eşzamanlı hayata geçirilecek olan geniş tabanlı bir ekonomi yönetimi yapısı, sorunların çözümü yolunda ümit veren bir çalışmayı hayata geçirebilecektir" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin 'kentsel tarım' şeklinde bir terim ortaya attığını belirten Aksakal, "Kendilerini İstanbul surlarının dibinde marul, maydanoz üretmeye endekslemiş bir anlayışı ortaya koymuş görünüyor. Kardeşim, tarım kırsalda olur, köyde olur, tarlada olur" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Haberi Görüntüle

ATİNA ADALARI SİLAHSIZLANDIRMALI 

Türkiye-Yunanistan arasında yaşanan adalar gerginliğine değinen Aksakal, şunları söyledi:

"Son bir haftadır Yunanistan tarafından gelen gürültülerin azaldığına tanıklık ediyoruz. Demek ki bunlara anladıkları lisanla karşılık verilince sonuç alınabiliyor. Şimdiki aşamada konuyu bir adım daha öteye götürüp somut sonuçların oluşması sağlanmalıdır. Yunanistan, silahlandırdığı adaların tümünü olması gereken yasal statüye dönüştürmelidir. Bunun sürecinin ucu açık olmamalı, bir takvim de tanımlanmalıdır."

Aksakal, Libya'ya asker gönderilmesinin 18 ay uzatılmasına ilişkin tezkerenin TBMM'de "güçlü Türkiye" idealine inanmış milletvekillerince onaylanmasının milli birliğin gösterilmesi açısından değerli olduğunu da sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading