Yandex Metrica

Emeklilere yeni zam yolda! Yüzde 25 refah payı müjdesi! 2000 TL'ye ek 1300 TL!

Emeklilere yeni zam yolda! Yüzde 25 refah payı müjdesi! 2000 TL'ye ek 1300 TL!

Emekli maaşlarının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından emekli vatandaşlara refah payı zammı gündeme geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli enflasyon rakamlarının artmasının ardından emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını araştırmaya başladı.

Emeklilere yapılan 2000 TL'lik zammın ardından 1300 TL ek zam yolda... Yapılacak yeni zamla birlikte emekli maaşlarının 8.800 TL kök ücret olacağı ve buna ek olarak yüzde 25 refah payı getirileceği belirtiliyor.

Yeni emekli maaşları için çeşitli senaryolar tartışılırken Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılan enflasyon verileri yeni zamlar için fikir oluşturuyor.

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı:... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELİR?

Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı ve SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarında etkili olacak 4 aylık enflasyon verisi netleşmiş oldu. Peki, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz kaç baz puan artar? Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz... Haberi Görüntüle

YENİ HESAPLAMALARA GÖRE

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranları için enflasyon verileri önem arz ediyordu. Nisan ayının da enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yeni maaşların ne kadar olacağına dair tahminler netlik kazanmaya başladı. Yeni veriler doğrultusunda emekli maaşları için hesaplamalar tekrar yapıldı ve kalan 2 aylık veri için de benzer tahminler yürütülerek yeni zamlı maaşın ne kadar olacağına dair fikir yürütülüyor.

Yeni yapılan hesaplamalar Temmuz ayında yapılacak zamlarla birlilkte emekli maaşının 10 bin TL'nin üstüne çıkacağını gösteriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading