Yandex Metrica
SON DAKİKA
EMEKLİLER İÇİN SON DAKİKA MÜJDESİ: Yüzde 45’lik zam yüzleri güldürecek! O tarihte hesaplarda olacak

EMEKLİLER İÇİN SON DAKİKA MÜJDESİ: Yüzde 45’lik zam yüzleri güldürecek! O tarihte hesaplarda olacak

15 milyonu aşkın emekli vatandaş Temmuz ayından itibaren geçerli olacak emekli maaşı zammı ile ilgili kulis bilgilerini merak ederek araştırıyor.

Ekonomi

10.02.2024, 10:13

Emekli maaşı zammı seçimlerin bitmesinin ardından hükümetin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Haziran ayının gelmesi ile birlikte ara zam için günler birbirini kovalamaya başladı. Bu arada emekli maaşları için uygulanacak olan yeni reform hakkında bilgiler de netleşmeye başladı. Konu hakkında daha önce yorum yapan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayında emekliler için Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca emekliye kademeli bir zam artışının beklediğini duyurmuştu. Yeni düzenlemenin detayları da her geçen gün, gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Emeklileri Temmuz ayında nasıl bir zam uygulaması bekliyor? Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaş emekli maaşı zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. 

Son birkaç yıldır dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle asgari ücret, memur ve emekli maaşları için çok büyük oranlarda bir zam artışı yaşandı. Geçen yıl yaşanan zam artışı dolayısıyla ilk kez yıl ortasında da Maaşlar için yeni bir zam uygulandı. 2023 yılbaşında açıklanan zam oranlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekirse ikinci bir ara zam uygulamaktan çekinmeyi sözleriyle bugünlere işaret etmişti. Geçtiğimiz haftalarda Temmuz ayı ara zammının netleşmesi ile gündemde zam oranları konuşulmaya başladı. Emekliler için de ilk kez yeni bir düzenleme Temmuz zamları ile hayata geçirilecek.

Zamlı emekli promosyonu nasıl alınır? Özel bankalarda 2024 promosyon miktarlarını... Haberi Görüntüle

YÜZDE 35 İLE 45 ARASINDA ZAM BEKLENİYOR

Sayısı 15 milyonu bulan emekli vatandaş kulislerden sızan son bilgileri araştırıyor. Buna göre emeklilerin arasındaki aylık oranlarını eşitleyebilmek için kademeli zam artışındaki oranların yüzde 35 ile 45 olacağı son zamanlarda en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Emekli vatandaşlara yapılacak zamların ardından emekli maaşlarının asgari ücrete yaklaşması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading